Mage & fordøyelse

Magen og fordøyelsessystemet er et av de viktigste systemene i kroppen som bidrar til at kroppen vår kan nyttiggjøre seg alle de viktige næringsstoffene, vitaminene og mineralene vi får gjennom kosten. Det er derfor viktig å holde magen, tarmene og hele fordøyelsessystemet sunt og i balanse. Du kan lese mer om fordøyelsessystemet her!

Hvorfor fordøyelsen er viktig | Melkesyrebakterier | Fiber

150 Produkt(er)

Kosttilskudd for mage og fordøyelse

Et velfungerende fordøyelsessystem, mage og tarm har stor innvirkning på helsen vår. Å holde disse delene av kroppen i balanse er derfor ekstremt viktig. Med de riktige kosttilskuddene kan du bidra til at de fungerer optimalt – og du trenger ikke engang å anstrenge deg nevneverdig.

Hos Med24.no er vi eksperter på kosttilskudd, og derfor har vi gjort forarbeidet og funnet frem til sunne, kvalitetssikrede og anerkjente kosttilskudd for både mage og fordøyelse.


Hvorfor fordøyelsen og tarmen er viktig

I dag opplever vi stadig flere mage- og tarmproblemer på grunn av mangel på mosjon og dårlige kostholdsvaner. Dette kan skape store helseproblemer og bidra til ubehag som kan være vanskelig å leve med.

Tarmsystemet er også avgjørende for kroppens helse. For eksempel befinner omtrent 70 % av immunforsvaret seg i fordøyelseskanalen fra munnhulen til endetarmen, der det styrkes og "testes" av tarmbakteriene.

Fordøyelsen er, i likhet med tarmkanalen, grunnleggende for helsen. Siden magen er direkte knyttet til immunforsvaret, er det også viktig å ta vare på fordøyelsen. Den spiller en stor rolle i opptaket av vitaminer, mineraler og andre viktige næringsstoffer som er viktige for en balansert kropp.


Få en balansert mage og en sunn tarmflora

For å oppnå en velfungerende mage og fordøyelse er det viktig å ha en balansert tarmflora og tarmaktivitet. Kosttilskudd med melkesyrebakterier kan bidra til en balansert tarmflora og fordøyelse og dermed en velfungerende mage. Spesielt på reise kan mange ha behov for å forebygge ubalanse i tarmfloraen.

I denne artikkelen om probiotika (melkesyrebakterier) og immunforsvaret får du vite alt du trenger å vite om melkesyrebakterier og deres betydning for kroppens immunforsvar.

Hvis tarmfloraen eller magen er i ubalanse, opplever vi ubehag, som kan omfatte forstoppelse, diaré og magesmerter. Kostholdet har stor innflytelse på tarmfloraens normale funksjon, men kosttilskudd kan også hjelpe et dårlig fungerende system. De viktigste stoffene å se etter i denne sammenhengen er fiber og de nevnte melkesyrebakteriene.


Melkesyrebakterier

Melkesyrebakterier produseres naturlig fra planter og urter. De finnes som levende bakterier i tarmsystemet vårt og bidrar blant annet til å omsette karbohydrater i magesekken og har stor betydning for et sterkt immunforsvar. I vårt sortiment finner du melkesyretilskudd i mange varianter – blant annet tilskudd mot oppblåst mage.

Blant de største favorittene er:
Puori SB3 Probiotika, som er en kombinasjon av melkesyrebakterier, fiber og C-vitamin. Det bidrar til flere deler av fordøyelseskanalen.

Vi har også Symbioflor fra Biosym, som har et høyt innhold av levedyktige melkesyrebakterier som bidrar til den naturlige tarmfloraen til fordel for fordøyelsen.


Fiber

Som med alle kosttilskudd bør de aldri erstatte kostholdet. Et fiberrikt kosthold er derfor viktig, men kan enkelt suppleres med fiberrike kosttilskudd som loppefrøskall. Kostfiber bidrar blant annet til å øke fordøyelsen og sikre regelmessig avføring. Fiber har også en positiv effekt på kolesterolnivået.

Fibertilskudd inkluderer:
Husk Psyllium Capsules, som er et fiberrikt urtetilskudd som bidrar til en sunn tarmflora, og motvirker forstoppelse, diaré, irritabel tarm og et lett forhøyet kolesterolnivå.

Sylliflor Vanilla er et drikkelig kosttilskudd basert på vanilje og de fiberrike loppefrøskallene. Det kan brukes ved ubalanse i mage og tarm.


Andre tilskudd

Mange stoffer kan påvirke mikroorganismene i fordøyelsessystemet vårt. Derfor finnes det flere kosttilskudd som er gunstige for kroppen, men som verken inneholder fiber eller melkesyrebakterier. Det gjelder blant annet:

Natur-Drogerigets spennende tilskudd Boswellia, som er en harpiks som bidrar til normal funksjon i fordøyelseskanalen og kolesterolnivået i blodet.

Solaray Tarm i Form, som består av 9 ulike urter og magnesium, som bidrar til god tarmfunksjon og redusert luft i magen.

Det finnes også Natur-Drogeriet Aktivt Kull, som med sitt aktiverte vegetabilske kull kan bidra til fordøyelsen og redusert luft i magen.


Kosttilskudd for mage og fordøyelse på Med24.no

Hvis du lider av mangel på viktige vitaminer og næringsstoffer eller opplever ubehag i mage og fordøyelse, kan du ta en titt på de mange kosttilskuddene vi tilbyr på Med24.no til gode priser og gode tilbud.

Vi er eksperter på kosttilskudd – og gir deg ekspertråd!
Har du et spørsmål du sitter inne med? Eller ønsker du eksperthjelp til å finne det rette produktet for deg? Vi tilbyr vi profesjonell rådgivning fra våre farmasøyter. Du kan møte alle ekspertene her!

På Med24.no står vi sammen for helsen – derfor er vi tilgjengelige på telefon og e-post og gjør alt vi kan for å hjelpe deg på rett vei.

Fri frakt fra 499 kr

Med Helthjem, Posten eller PostNord

14 dagers returrett

14 dagers retur- og angrerett fra du mottar varen

Medlemsbonus

Du får bonus hver gang du handler hos oss

Kundeservice

Kontakt oss på tlf. +47 21 95 94 90 (09-15 hverdager) eller email info@med24.no

Spar enda mer på dine sunne valg!

Meld deg på nyhetsbrevet vårt og få tilgang til eksklusive tilbud, kampanjer og eksperttips.