Aminosyrer

Aminosyrer er byggematerialer i proteiner i alle levende organismer. Vi mennesker kan lage omtrent halvparten av aminosyrene vi trenger, resten må vi få fra planter. Disse aminosyrene kalles essensielle aminosyrer, og det er 8 av dem for voksne og 9 for spedbarn. Les mer om aminosyrer her. 

9 Produkt(er)

Hva er aminosyrer?

Aminosyrer er organiske forbindelser som utfører en mengde oppgaver i kroppen, blant annet som signalstoffer. Blant annet hjelper aminosyrer med å danne proteiner i kropp og muskler. Det finnes veldig mange aminosyrer, alt ettersom hvordan man definerer dem, men i ernæringssammenheng snakker vi om de proteindannende aminosyrene, og av dem finnes det omtrent 20. 

Alle aminosyrer inneholder atomer av karbon, hydrogen, oksygen og nitrogen, og noen viktige aminosyrer inneholder også svovel. 

Essensielle aminosyrer

Mennesker kan ikke danne alle aminosyrene vi skal bruke selv, og essensielle aminosyrer er aminosyrer vi må få gjennom kostholdet. 

Hvor får vi aminosyrer fra?

Menneskekroppen danner mer enn havlparten av aminosyrene vi skal bruke selv, slik som de aller fleste andre pattedyr. De eneste organismene som kan produsere alle aminosyrene selv er planter. 

Fri frakt fra 499 kr

Med Helthjem, Posten eller PostNord

14 dagers returrett

14 dagers retur- og angrerett fra du mottar varen

Medlemsbonus

Du får bonus hver gang du handler hos oss

Kundeservice

Kontakt oss på tlf. +47 21 95 94 90 (09-15 hverdager) eller email info@med24.no

Spar enda mer på dine sunne valg!

Meld deg på nyhetsbrevet vårt og få tilgang til eksklusive tilbud, kampanjer og eksperttips.