Ginseng

13 Produkt(er)

Ginseng – kosttilskudd for naturlig energi

Ginseng har blitt brukt som kosttilskudd i årtusener. Ginseng er spesielt kjent som arten Panax Ginseng, som brukes som et middel til ekstra energi og styrking av konsentrasjonsevnen. Ordet Panax betyr også "helbredende" på gresk.

Spesielt i Asia og i Amerika har Ginseng blitt brukt (opprinnelig av indianerne) som en slags livseliksir på grunn av dens gunstige egenskaper. Panax Ginseng er fortsatt den mest verdsatte medisinske planten i øst. Med24.no selger derfor også flere produkter med ginseng.

Hva er ginseng?

Ginseng har blitt brukt som naturmedisin i mer enn 2000 år. Ginseng finnes i flere forskjellige arter, som alle tilhører Aarakuaceae. Den koreanske ginsengen (Panax Ginseng) er blant disse de mest utbredte.

Når ginseng brukes i ulike kosttilskudd, er det roten til planten som brukes. Dens antatte biologisk aktive innholdsstoffer sies å være være saponinene til roten, også kjent som ginsenosider/eleutherosider.

Hva er ginseng godt for?

Ginsengrot brukes i forbindelse med:

  • Tretthet og rekonvalesens
  • Styrkelse av immunforsvaret
  • Styrkelse av den fysiske og psykiske yteevne

En rekke undersøkelser på celler og dyr har vist følgende: 

  • Ginseng inneholder ginsenosider og østrogenlignende stoffer, som muligens kan ha effekt ulike steder i kroppen, samt på flere tilstander.
  • Ginsengrotens innhold antas også å kunne bidra til læringsevne, blodtrykk, hukommelse, fysisk arbeidsevne, potens og psykisk velvære.

*Vær oppmerksom på at det ennå ikke er avklart om disse forsøkene har praktisk betydning for mennesker.

Ginseng kosttilskudd

Hos Med24.no tilbyr vi flere av de mest kjente kosttilskuddene med ginseng. Innholdet av ginseng og sammensetningen av ingredienser varierer fra produkt til produkt. Vær derfor oppmerksom på at dosering m.m kan variere. Det er viktig at anbefalingene ikke overskrides!

Ginseng kan finnes i forskjellige former. Roten kan blant annet kjøpes som kapsler eller som drikkeklare shots.

Flytende ginseng
Flytende ginseng finnes oftest i kombinasjon med andre energigivende urter eller planter. Nedenfor finner du blant annet den energiladende Gerimax Ginseng Energykur og Panax Ginseng G1000 for fysisk og mental yteevne.

Ginseng kapsler
Er du mer for kosttilskudd som tabletter, kan du også finne flere kosttilskudd med ginseng. Her er en av de største favorittene Natur-Drogeriet Rød Panax Ginseng.

Ginseng te og tyggegummi

Siden ginseng utvinnes fra plantens rot, kan den også inntas som te. I den forbindelse finnes det flere spennende og smakfulle varianter som PUKKA Matcha Grønn te, Health & Heather Organic Morning Time.

For en rask energiboost kan du også få en enkel måte å få ginseng og koffein i en frisk peppermyntesmak med Gerimax Boost Energy tyggegummi. Disse er spesielt fine å ha på farten og bidrar også til rotens unike egenskaper.

Ginseng bivirkninger

I noen få tilfeller har noen rapportert om uregelmessig menstruasjon og brystspenninger i forbindelse med inntak av ginsengtilskudd. I tillegg kan langvarig inntak av gjennomsnittlig 3 g per dag forårsake diaré, hudutslett og søvnløshet.

Det er lurt å snakke med legen din om bruken – spesielt ved høyt blodtrykk, overfølsomhet eller ved bruk av medisiner.

Fri frakt fra 499 kr

Med Helthjem, Posten eller PostNord

14 dagers returrett

14 dagers retur- og angrerett fra du mottar varen

Medlemsbonus

Du får bonus hver gang du handler hos oss

Kundeservice

Kontakt oss på tlf. +47 21 95 94 90 (09-15 hverdager) eller email info@med24.no

Spar enda mer på dine sunne valg!

Meld deg på nyhetsbrevet vårt og få tilgang til eksklusive tilbud, kampanjer og eksperttips.