Flystrømper

Hvis du lider av hovne ben og ubehag når du sitter for stille, kan du bruke et sett flystrømper på flyturen, som øker sirkulasjonen av væske og blod i bena og dermed reduserer ubehag.

Hvordan hjelper flystrømper? | Hvilken størrelse bør jeg velge? | Hvilken kompresjonsklasse bør jeg velge?

14 Produkt(er)

Hvordan hjelper flystrømper?

Flystrømper eller reisestrømper har samme formål som støttestrømper og kompresjonsstrømper, nemlig å bidra til økt blodsirkulasjon i bena og gi støtte til muskler og ledd. De er derfor ideelle å bruke når du sitter stille i lengre perioder, som f.eks på flyreiser. Flystrømper brukes også for å hindre hevelse, væske og blodoppsamling i underbena, noe som ellers kan øke risikoen for blodpropp.

Siden flystrømper har et høyere trykk ved anklene og avtar oppover mot kneet, ledes blodet fra føttene oppover mot hjertet. Reisestrømper er lengre enn vanlige sokker for å gi optimal støtte, og den økte sirkulasjonen, som følge av trykket, kan også virke lindrende mot uro i bena.


Farger og materialer

Du kan ha ulike ønsker i forhold til utseendet på sokkene og resten av klærne dine. Derfor kan du finne både enkle og elegante, sorte flystrømper, og strømper i brun/beige for en mer nøytral look. Strømpene finnes i nylon dersom du foretrekker en glatt og fortsatt elastisk strømpe, som gir størst trykk på ankelen og har avtagende trykk mot kneet.

I tillegg kan du velge en strømpe laget av 56 % bomull, 26 % tørrgarn, 10 % polyamid og 8 % elastan, som er fantastisk myk og pustende, og som kan brukes av både menn og kvinner. Bomullsstrømpens innhold av Dry Yarn gir ekstra god ventilasjon og elastisitet, slik at sokken ikke skal være ubehagelig å ha på seg – selv etter mange timers reise.


Størrelse på strømpene

Ved kjøp av et par flystrømper er det viktig at du får riktig størrelse for å sikre at du får optimal støtte fra sokken. Alle – både menn og kvinner – kan og bør bruke flystrømper på lengre, stillesittende reiser, som bil-, buss-, tog- og flyreiser. Derfor finnes flystrømper også i mange forskjellige størrelser.

For å finne den beste størrelsen anbefales det at du måler både leggen og ankelen før du kjøper et par flystrømper. I tabellen under finner du størrelsen der målene dine passer best i forhold til skostørrelse, legg- og ankelmål.

Mabs størrelse Skostørrelse Leggmål Ankelmål
Small 36-38 28-34 cm 18-21 cm
Medium 38-40 31-37 cm 20-23 cm
Large 40-42 34-40 cm 22-25 cm
X-Large 42-44 37-43 cm 24-27 cm
XX-Large 44-47 40-46 cm 26-29 cm

Kompresjonsklasse

Som regel velger de fleste flystrømper i kompresjonsklasse 1 til reise, da et trykk på 15-21 mmHg for mange er nok til å motvirke væskeansamling og hjelpe blodsirkulasjonen ved langvarige og stillesittende reiser. Hvis du vanligvis bruker kompresjons- eller støttestrømper på grunn av sykdom eller operasjon, kan det selvsagt være nødvendig med et annet sett med kompresjonsstrømper med høyere grad av kompresjon.

De ulike flystrømpene som finnes på denne siden er kompresjonsklasse 1, og dette trykket er perfekt for å stimulere sirkulasjonen i underbena når du ikke er aktiv.


Vask av flystrømper

Flystrømper bør, som alle andre sokker, vaskes etter bruk, for å bevare elastisiteten og støtten til strømpene best mulig. Flystrømper kan enkelt vaskes i vaskemaskinen enten på 40oC eller 60oC, avhengig av hvilket materiale strømpene er laget av. Strømpene skal imidlertid alltid vaskes uten skyllemiddel, men de kan ellers gå i vaskemaskinen uten problemer, og trenger ikke å vaskes på skånsom syklus eller for hånd.


Flystrømper for gravide

Som gravid på reisen er det mange ting som må tas hensyn til. En av tingene er blodsirkulasjonen. I tillegg til å prøve å bevege seg mest mulig under reisen, er det lurt for gravide å bruke flystrømper. På denne måten kan du best unngå ubehag og hovne ben og føtter, samtidig som du reduserer risikoen for en eventuell blodpropp, noe som også gjelder for ikke-gravide reisende.

Som gravid bør du også vurdere om du kan bruke de samme flystrømpene som da du ikke var gravid, da tykkelsen på beinet ofte endrer seg under svangerskapet. Derfor kan det være nødvendig å måle leggene og anklene på nytt, og vurdere om du skal investere i et nytt sett flystrømper. Som gravid kan du enkelt bruke størrelsesguiden lenger opp på siden.


Fri frakt fra 499 kr

Med Helthjem, Posten eller PostNord

14 dagers returrett

14 dagers retur- og angrerett fra du mottar varen

Medlemsbonus

Du får bonus hver gang du handler hos oss

Kundeservice

Kontakt oss på tlf. +47 21 95 94 90 (09-15 hverdager) eller email info@med24.no

Spar enda mer på dine sunne valg!

Meld deg på nyhetsbrevet vårt og få tilgang til eksklusive tilbud, kampanjer og eksperttips.