Voksenbleier

Inkontinensbleier, også kalt voksenbleier, brukes ved moderat til alvorlig inkontinens, når absorberingsevnen til inkontinensbindene ikke er tilstrekkelig. Les mer om inkontinensbleier her!

57 Produkt(er)

Når bør du velge inkontinensbleier vs. inkontinensbind?

Inkontinensbleier kan være nødvendig når bindet ikke er nok, da inkontinensbleier har mye høyere absorberingsevne. De kan også være mer praktiske hvis du er sengeliggende/immobil.

Det er viktig å velge inkontinensbind eller voksenbleier ut fra den absorberingsevnen du trenger. Det vil si hvor mye urin du skiller ut mellom toalettbesøkene. Hygieneprodukter laget for inkontinens kan absorbere og kapsle inn urinen, som er en tyntflytende væske, slik at du lettere kan holde deg tørr.

Det kan imidlertid være vanskelig å navigere i de ulike inkontinensproduktene, så nedenfor finner du en guide til hvilke du bør bruke og når.

Lett inkontinens – inkontinensbind

Med lett inkontinens menes små urinlekkasjer eller enkeltdråper der du ikke trenger særlig mye beskyttelse. Så her er ofte et bind for inkontinens nok, da absorberingsevnen ikke trenger å være så høy. Det er imidlertid viktig at disse bindene er laget for inkontinens og ikke vanlige bind, da vanlige bind ikke er laget for tyntflytende væsker og derfor ikke vil gi samme beskyttelse og absorberingsevne.

Moderat inkontinens – inkontinensbind og inkontinensbleier

Ved moderat inkontinens henvises det til større urinlekkasje, hvor det er behov for høyere absorberingsevne. Dette kan være alt fra en desiliter til full tømming av blæren. Så her kan det være forskjellig om du trenger bind eller voksenbleier, avhengig av hvor stor lekkasjen er.

Alvorlig inkontinens – inkontinensbleier

Hvis du ikke kan holde på væske i det hele tatt, og derfor har alvorlig inkontinens, er en voksenbleie nødvendig for å få den mest optimale beskyttelsen. Voksenbleier er laget for å holde på mye væske, så du er garantert god beskyttelse. Det kan være både ubehagelig og plagsomt med ufrivillig vannlating, men med riktig verktøy trenger du ikke la deg hemme.


De forskjellige typene voksenbleier

Det er anatomisk formede bind for både menn og kvinner, men voksenbleier er unisex og kan brukes av begge. Her finner du en enkel oversikt som viser hvilke merker som produserer de ulike typene.

Åpne inkontinensbleier – Overgangen mellom inkontinensbind og inkontinensbleier. Disse skal alltid brukes sammen med fikseringstruser slik at de holdes sikkert på plass. Åpne inkontinensbleier er veldig fleksible og passer de fleste kroppstyper. I tillegg er produkttypen lett å sette riktig på plass.

  • Abena San

Buksebleier – Dette er en bleie og bukse i ett, og kan brukes uten undertøy over. De er derfor gode for fysisk aktivitet, eller liggende i sengen hvis du er mobil nok til å ta dem på deg selv.

  • Abena Abri-Flex buksebleie
  • Abena pants
  • Tena pants

Tapebleier – Er bra for de som ikke er fysisk aktive, som sengeliggende eller rullestolbrukere. Disse egner seg ikke til å ta på seg selv.

  • Tena Slip
  • Abena Abri-Form
  • Abena Abri-Wing

Når skal fikseringstruser brukes?

Fikseringstruser kan brukes slik at du er trygg på at bindet eller bleien din sitter riktig, og holdes sikkert på plass for å gi den mest optimale beskyttelsen. Derfor kan det være en stor fordel å bruke fikseringstruse, da de kan gi en større følelse av trygghet.

Anbefaling av fikseringstruser for menn og kvinner er ofte:

  • Når inkontinensbindet ikke har en selvklebende side
  • For ekstra beskyttelse
  • Hvis vanlig tettsittende undertøy ikke kan romme størrelsen på puten/bleien

Pil til toppen

Fri frakt fra 499 kr

Med Helthjem, Posten eller PostNord

30 dagers returrett

30 dagers retur- og angrerett fra du mottar varen

Medlemsbonus

Du får bonus hver gang du handler hos oss

Kundeservice

Kontakt oss på tlf. +47 21 95 94 90 (09-15 hverdager) eller email info@med24.no

Spar enda mer på dine sunne valg!

Meld deg på nyhetsbrevet vårt og få tilgang til eksklusive tilbud, kampanjer og eksperttips.