Inkontinensbind

Inkontinens kan ramme både menn og kvinner, og lider du av inkontinens er det viktig å bruke bind som er laget for inkontinens i stedet for vanlige bind. Les mer om inkontinensbind her!

35 Produkt(er)

Bind for bruk mot inkontinens

Å styrke bekkenbunnen er den mest effektive måten å redusere inkontinens på, men dette tar tid og tålmodighet.

Uansett hvilken type inkontinens du har, kan du hos Med24 finne inkontinensbind for både små og store urinlekkasjer, slik at du kan føle deg trygg når du driver med sport, eller bare i hverdagen hvor du trenger ekstra beskyttelse.

For de fleste som lider av inkontinens er det nok å bruke inkontinensbind. Men i de vanskeligere tilfellene kan det være nødvendig å bruke bleier for voksne, som kan hjelpe deg å komme deg lettere gjennom hverdagen.

Inkontinensbind suger urinen vekk fra overflaten og kapsler den inn i midten av bindet, slik at bindet og huden raskt blir tørr igjen. Du kan også bruke fikseringstruser, som kan gi ekstra beskyttelse og trygghet, samt sørge for at inkontinensbindet ditt holder seg på plass. Det finnes inkontinensbind med forskjellig absorberingsevne avhengig av hva du trenger.


Når bruker du inkontinensbind?

Inkontinensbind brukes i forbindelse med ufrivillige urinlekkasjer, også kalt inkontinens. Inkontinens kan deles inn i ulike typer, og nedenfor kan du få en oversikt over de ulike typene og hva som er årsakene til disse.

Tranginkontinens

Du holder alltid øye med nærmeste toalett, og ofte har trang til å tisse selv om du nettopp har vært på toalettet, eller kanskje du våkner flere ganger i løpet av natten på grunn av trangen til å tisse. Hvis du kan gjenkjenne disse tingene, lider du sannsynligvis av inkontinens. Denne typen kalles tranginkontinens, hvor du opplever en hyppig trang veldig plutselig. Urge-inkontinens kalles også overaktiv blære.

Det kan være vanskelig å finne årsaken til tranginkontinens, men det antas at det sendes signaler til hjernen om at blæren er full, selv om den kanskje ikke er det.

Stressinkontinens

Har du en tendens til å urinere ufrivillig når du hoster, ler eller nyser? Dette er alle tegn på stressinkontinens, som er den vanligste formen for inkontinens hos kvinner. Stressinkontinens oppstår når vi hoster, nyser, løfter noe tungt eller ler, og bekkenbunnsmuskulaturen er for avslappet til å trekke seg sammen nok til å holde på urinen.

Du kan trene opp bekkenbunnen til å bli sterk, slik at det er lettere å holde igjen urin og dermed unngå lekkasjer.

Blandet inkontinens

Denne typen inkontinens er en blanding av de to ovenfor. Dette betyr at du både kan oppleve lekkasjer når det er økt trykk på blæren via hoste, løfte tunge ting eller le, og når blæren er overaktiv. Oftest vil imidlertid den ene typen dominere den andre.


Fri frakt fra 499 kr

Med Helthjem, Posten eller PostNord

14 dagers returrett

14 dagers retur- og angrerett fra du mottar varen

Medlemsbonus

Du får bonus hver gang du handler hos oss

Kundeservice

Kontakt oss på tlf. +47 21 95 94 90 (09-15 hverdager) eller email info@med24.no

Spar enda mer på dine sunne valg!

Meld deg på nyhetsbrevet vårt og få tilgang til eksklusive tilbud, kampanjer og eksperttips.