Inkontinens hos menn

Det finnes spesiallagde inkontinensbind for menn som er tilpasset den mannlige kroppsstrukturen. Les mer om inkontinens hos menn her

13 Produkt(er)

Hvorfor oppstår inkontinens hos menn?

Inkontinens er ufrivillig vannlating hos menn og kvinner. Hos menn oppstår inkontinens ofte på grunn av alder, eller en forstørret og operert prostata.

Inkontinens kommer ofte med alderen, da bekkenbunnsmuskulaturen svekkes jo eldre vi blir. Så det er derfor viktig å trene bekkenbunnen for å holde den sterk.

Du kan også oppleve en tendens til inkontinens hvis du tidligere har operert prostata. Kirurgi i prostata kan være nødvendig f.eks. på grunn av kreft eller forstørret prostata.

Prostata er en kjertel hos menn, plassert under blæren, som ofte øker i størrelse med alderen. Dette kan skape inkontinens for noen, da kjertelen kan blokkere passasjen i urinrøret om den blir stor nok.


Hjelpemidler for mannlig inkontinens

Hvis du lider av inkontinens, kan du bruke inkontinensbind, som kan hjelpe deg å føle deg tryggere. Det finnes ulike merker som lager inkontinensbind for menn, inkludert Abena og Tena. Hvilket bind du bør velge avhenger av hvor absorberende det må være:

Lett absorberingsevne

  • Tena Men Level 0-1
  • Abena Abri-Man Zero

Moderat absorberingsevne

  • Tena Men Level 2-4
  • Abena Man Formula
  • Abena Abri-Man Slipguard
  • Abena Abri-Man Special

Høy absorberingsevne

  • Tena Men Active Fit Pants
  • Andre voksenbleer

Inkontinensøvelser for menn

Det kan være en god idé å trene bekkenbunnsmuskulaturen for å holde den sterk slik at du kan minimere risikoen for inkontinens.

Du trener bekkenbunnen ved å klemme i 5-8 sekunder, som når du må holde luft i magen. Hvis penis løfter seg når du klemmer, gjør du det riktig.


Pil til toppen

Fri frakt fra 499 kr

Med Helthjem, Posten eller PostNord

14 dagers returrett

14 dagers retur- og angrerett fra du mottar varen

Medlemsbonus

Du får bonus hver gang du handler hos oss

Kundeservice

Kontakt oss på tlf. +47 21 95 94 90 (09-15 hverdager) eller email info@med24.no

Spar enda mer på dine sunne valg!

Meld deg på nyhetsbrevet vårt og få tilgang til eksklusive tilbud, kampanjer og eksperttips.