Shampoo bar

Sjampobarer har blitt veldig populære på grunn av deres skånsomhet og naturlighet, fordi du blant annet slipper plastemballasje, og inneholder masse naturlige ingredienser. Her finner du både veganske, sulfatfrie og velduftende sjampobarer.

Hva er en shampoo bar? | Hvordan bruker jeg en shampoo bar? | Miljømessige fordeler | Oppbevaring

27 Produkt(er)

Hva er en sjampobar?

En shampoo bar er sjampo som et fast stykke såpe som du kan bruke til å vaske håret ditt med. En shampoo bar inneholder ingredienser som gir håret og hodebunnen din pleie og næring, og den er også et godt valg for miljøet. Så hvis du ønsker å være fri for plastemballasje og ha en høykonsentrert sjampo, er en shampoo bar et veldig godt valg. Det går heller ingenting til spille med en shampoo bar, så du får den mest optimale bruken ut av den.

Du kjenner allerede de tradisjonelle såpestykkene som har blitt brukt til både kropps- og håndvask i flere hundre år. Mange har siden gått over til flytende såpe i plastbeholdere, som i dag fyller de fleste baderom. Det tradisjonelle såpehåndverket er likevel kommet tilbake, og i dag finnes det et stort antall fantastiske hånd- og kroppsåper, samt sjampoer i fast form.

Dette skyldes blant annet det økende fokuset på avfall og hvordan plastemballasje ikke gjør noe godt for vår natur. Mange velger også sjampobarer for deres naturlige ingredienser som gir fylde og næring til håret. I tillegg er mange sjampobarer veganske, så du skåner både miljøet og dyrelivet når du bruker sjampobarer.


Guide – Slik bruker du en shampoo bar

Har du brukt flytende sjampo hele livet ditt, kan det virke litt rart å vaske håret med en fast sjampo. Det er heldigvis ikke vanskelig eller problematisk så snart du har vent deg til en sjampobar.

  1. Begynn med å gjøre håret ditt vått i dusjen.
  2. Gjør sjampobaren din våt og gni den rundt i håret til det skummer godt.
  3. Masser sjampobaren inn i håret og hodebunnen. Bruk litt mer tid på dette enn du normalt ville med en flytende sjampo.
  4. Skyll håret grundig og sørg for at all sjampo er ute av håret ditt.
  5. Gjenta eventuelt hårvasken.
  6. Avslutt med en balsambar.

Miljømessige fordeler ved å bruke en shampoo bar

Det er flere miljømessige fordeler ved å bruke en sjampobar i stedet for vanlig sjampo på flaske. Med en shampoo bar unngår du mye plast og emballasje, siden de fleste sjampobarer har minimal emballasje.

I tillegg tenker mange ikke over hvor mye vann flytende sjampoer faktisk inneholder. Her brukes det mye ressurser på å transportere noe som de fleste av oss har hjemme i dusjen. Hvis du bruker en shampoo bar, får du en høykonsentrert sjampo som vil vare til langt flere hårvasker enn en vanlig flytende sjampo.


Hvor lenge varer en sjampobar?

Hvor lenge din sjampo bar varer deg, avhenger av hvor mye hår du har og hvordan du oppbevarer den. Det er ikke alle sjampobarer som inneholder samme mengde. Men som utgangspunkt vil de fleste sjampobarer holde seg til ca. 50 vasker, hvis du har skulderlangt hår.


Hvordan oppbevarer jeg sjampobaren min?

Mange tror at en shampoo bar eller såpebar er en stor bakteriebombe, og det kan den også bli hvis den ikke oppbevares riktig. Men i virkeligheten er det ikke shampoo baren som blir fylt med bakterier. Det er vannet den ligger og søler i, hvis vannet ikke kan renne fra shampoo baren. Derfor er det viktig at du oppbevarer den slik at den kan bli tørr på alle sider, og ikke forblir fuktig.

Oppbevar sjampobaren din i en såpeholder

For å unngå bakteriedannelse, er det flere måter du kan oppbevare din shampoo bar på. Du kan for eksempel bruke en såpeholder for det. Med en såpeholder vil shampoo baren raskt tørke igjen, og du unngår dermed også at den blir myk og fylt med bakterier.


Pil til toppen

Fri frakt fra 499 kr

Med Helthjem, Posten eller PostNord

14 dagers returrett

14 dagers retur- og angrerett fra du mottar varen

Medlemsbonus

Du får bonus hver gang du handler hos oss

Kundeservice

Kontakt oss på tlf. +47 21 95 94 90 (09-15 hverdager) eller email info@med24.no

Spar enda mer på dine sunne valg!

Meld deg på nyhetsbrevet vårt og få tilgang til eksklusive tilbud, kampanjer og eksperttips.