Foam Roller

Foam roller

Med en foam roller kan du gi dig selv en lett omgang massasje. Er du øm i musklene etter gårsdagens trening, så kan du med fordel løsne opp i muskulaturen med en foam roller.
Det er et enkelt redskap å bruke og det eneste som kreves er at det rulles over foam rolleren med egen kroppsvekt, og uansett om du er super atlet eller mosjonist så kan du lære å bruke en foamroller.


Hva er en foam roller?

En Foam roller er hardt presset skum eller plastik som har en sylinderform, som kan brukes til å løsne opp i muskulaturen etter endt trening eller når ømheten har innfunnet seg i dagene etter trening. Det er super smart at man kan utøve idrettsmassasje på seg selv. Har du et spesielt sted der er ekstra ømt etter trening, så er det bare å gi det litt ekstra oppmerksomhet i dagene derpå, og de fleste vil raskt merke en forbedring.


Hvordan virker en foam roller?

En foam roller gir følgende fordeler:

 • Minsker din restitusjonstid
 • Minsker ømhet i dine muskler
 • Økt bevegelighet
 • Gir bedre blodgjennomstrømning

Å foamrolle er ganske enkelt, og det er også en av grunnene til at det har blitt så populært. Det kan utføres av alle.
Når du foamroller skal du bare bruke din kroppsvekt til å legge press på muskulaturen. Dette gjøres ved at du legger deg ovenpå foamrolleren og liksom ruller i et rolig tempo frem og tilbake omkring de muskler du ønsker skal berøres i 1-2 minutter. Å foamrulle kan  medføre litt fysiske smerter samt ubehag i starten, men dette går raskt over og innenfor kort tid vil du kunne føle at det gjør godt. Du kan med fordel bruke litt ekstra tid samme sted hvis du møter et ømt punkt.

Hvilken foam roller skal jeg velge?

Der finnes foam roller´s i både en myk og en hard utgave. Om du skal velge det ene eller annet avhenger av hvor dyp massasje du ønsker. Er du ekstra spent og helt nybegynner med en foamroller, så kan det være en god ide å starte med en litt mykere utgave. Jo bedre du får styr på teknikken og blir vant til massasjen, jo hardere foamroller kan du bruke.
Jo større knopper/mønster det er i din foam roller, jo hardere massasje kan du gi deg selv. Men det anbefales at du starter stille og rolig.
Husk at gøre din foam roller ren efter brug, den kan sagtens tåle at blive tørt over med en klud.

Foam rollers finnes i forskjellige størrelser/lengder. Før du kjøper en foam roller kan det være en fordel at du har tenkt på hvilke øvelser du vil lage med foam rolleren. Den korte modellen brukes typisk til små spesifikke områder hvor den store brukes hvis man ønsker massasje av hele ryggen på en gang.

Vælg en myk foam roller hvis du:

 • hvis du er ekstra spent og øm
 • er nybegynner i det å foam rolle

Velg en hard foam roller hvis du:

 • Er vant til å bruke en foam roller


Kjøp din Foam roller hos Med24.no

Vi har foam roller i både den myke og den harde utgaven, du finner dem i kategorien her.


Foam roller øvelser

Du kan foamrolle på de fleste muskler på kroppen, dog er det enklest å starte med de litt større muskelgrupper som f.eks. ben og rumpe.
Den måten du foamroller på er ved å legge et trykk på de muskler du ønsker å berøre. Vil du gjerne treffe dine baklår, så skal du legge deg ned på ryggen med støtte på albuene. Sett foamrolleren under dine knær, og løfte deg opp så du kan ruller frem og tilbake på dine baklår. På den måten vil foamrolleren trykke på musklene så du får en massasje.
De fleste muskler kan berøres, men ved noen muskelgrupper så krever det litt smidighet for å treffe dem. Det kan tilføyes at øvelse gjør mester.

Øvelser med foam roller

 • Ben
 • Nakke
 • Rygg
 • Mage
 • Knær
 • Hofte
 • Legger
 • Skulder
 • Hofter

Du kan også bruke en foam rolle og lindre de ømme punkter ved f.eks. løperknær og skinnbensbetennelse. 

Fri frakt fra 499 kr

Med Helt Hjem eller Bring

14 dagers returrett

14 dagers retur- og angrerett fra du mottar varen

Medlemsbonus

Du får bonus hver gang du handler hos oss

Kundeservice

Kontakt oss på tlf. +47 21 95 94 90 (09-15 hverdager) eller email info@med24.no

Spar enda mer på dine sunne valg!

Meld deg på nyhetsbrevet vårt og få tilgang til eksklusive tilbud, kampanjer og eksperttips.