BIBS


Med BIBS sikrer du alltid babyen din topp kvalitet når det kommer til smokker og annet babytilbehør.

De forskjellige smokkene | Naturgummi vs. Silikon | Selvlysende nattsmokker | Når bør en smokk byttes?

201 Produkt(er)

Bak BIBS

BIBS er et dansk baby- og barnemerke, som siden 1978 har laget eksklusive smokker, biteringer og mye annet nødvendig tilbehør når du skal ha baby.

Det hele startet med den første Colour-smokken, og siden den gang har det kommet mange nye innovative design og produkter. I dag har BIBS spredt seg til 80 markeder i ulike deler av verden, og har mer enn 9000 forhandlere.

Hos BIBS legges det mye vekt på bærekraft, samt testing av deres produkter, slik at de sikrer at deres kunder får best tenkelig kvalitet. Det er alltid nyskapende tenkning i forhold til hvordan de kan forbedre seg, slik at de kan fortsette å inspirere og sørge for at BIBS blir en foretrukket merkevare når det gjelder baby- og barneutstyr.De forskjellige BIBS-smokkene

BIBS lager vakre, enkle smokker i både naturgummi og silikon, i ulike farger og mønstre. Smokkene finnes i to størrelser, med størrelse 1 som passer for babyer fra 0+ måneder, og størrelse 2 for babyer fra 6+ måneder. Du kan få oversikt over forskjellen mellom seriene her.

BIBS Colour – Den første smokken fra BIBS

Color-serien var den første som kom på markedet fra BIBS for over 40 år siden. Dette gjør den også til den originale BIBS-smokken.

Rundt billede - To babyer ligger og sover med BIBS Boheme sut i munden

Smokkene i Color-serien har et veldig klassisk og tradisjonelt design. Den runde sutten er laget av naturgummi, og er designet for å se ut som en mors brystvorte, slik at det oppstår en lignende tungeplassering og sugeteknikk som ved amming. Formen på den runde sutten gjør at barnets tunge kan bevege seg rundt den som under amming. Colour-smokkene finnes i mange forskjellige farger.

BIBS Boheme – Blomstrende romantisk

Smokkene fra Boheme-serien har et helt spesielt, blomstrende og romantisk design, som er inspirert av den moderne bohemstilen. Den runde sutten er laget av naturgummi, og er designet for å se ut som en mors brystvorte, slik at det oppstår en lignende tungeplassering og sugeteknikk som ved amming. Formen på den runde sutten gjør at barnets tunge kan bevege seg rundt den som under amming. Boheme-smokkene finnes i flere forskjellige fine farger.

BIBS De Lux – Klassisk design

De Lux-serien fra BIBS holder seg til et svært moderne og tidløst utseende. Formen er veldig lik Colour-smokkene, men med De Lux får du en mer matt finish. Her får du en større front enn med Colour-smokkene, som gjør det enkelt å sette navn på så det ikke blir borte i barnehagen.

Den runde sutten er designet for å se ut som en mors brystvorte, slik at det oppstår en lignende tungeplassering og sugeteknikk som ved amming. Formen på den runde sutten gjør at barnets tunge kan bevege seg rundt den som under amming. De Lux-smokkene finnes i både naturgummi og silikon.

BIBS Supreme – Flat og dråpeformet sutt

BIBS Supreme er en eksklusiv smokk med bredt skjold. Med sin symmetriske, flate og dråpeformede sutt, passer den perfekt for babyer som foretrekker en flatere sutt på smokken.

Både skjoldet og sutten på smokken er symmetriske, slik at smokken alltid vender riktig vei i babyens munn. Det er også store hull i skjoldet på smokken, som gir minimal kontakt med huden og dermed minimerer risikoen for at spytt og fukt samler seg bak smokken. På denne måten unngås utslett og røde nupper. BIBS Supreme kommer i et innovativt og moderne design, i flere flotte farger, og finnes både i naturgummi og silikon.

BIBS Couture – Sommerfuglformet smokk med anatomisk sutt

BIBS Couture-serien inneholder smokker der skjoldet minner om sommerfuglvinger. Det vakre utseendet er kombinert med en anatomisk sutt som er buet på toppen, slik at den gir en god passform mot babyens gane. I tillegg har den en vinklet spiss, for å gi en enkel plassering av tungen, og så slipper babyen å suge like hardt som med de runde brystvortene.

Skjoldet er utformet med store hull, som gir minimal kontakt med huden, og minimerer dermed risikoen for at spytt og fukt samler seg bak smokken. På denne måten unngås utslett og røde nupper.

BIBS Couture smokker finnes i flere farger, og du kan enten velge dem i naturgummi eller silikon.


Rundt billede - Baby sidder med BIBS sut i mund og BIBS legeringe i hånden

Forskjellen mellom naturgummi og silikon

BIBS-smokker finnes i to forskjellige materialer, nemlig naturgummi og silikon, og det kan være vanskelig som forelder å vite hva som fungerer best for barna dine. Her kan du lære litt mer om de to materialene.

Hvis du vil vite om det ene materialet er bedre enn det andre, er ikke dette et enkelt spørsmål å svare på. Fordi det ene kan fungere best for én baby, der en annen baby kanskje foretrekker det andre materialet. Materialene har ulike egenskaper, og det kan være nødvendig å eksperimentere litt for å finne ut hva som passer din baby best.

Naturgummi

Dette materialet er naturlig og kommer fra gummitrær. Naturgummilateks er laget av væsken utvunnet fra Hevea-treet. Den er raffinert og blir materialet som mange BIBS smokken er laget av. Med naturgummi får du et mykt, elastisk og slitesterkt materiale som ligner veldig på en kvinnelig brystvorte.

Fordi denne typen lateks er naturlig, vil den også ha en naturlig aldringsprosess. Dette er bl.a. fordi det kan endres av ytre påvirkninger som spytt, varme og UV-lys. Elastisiteten i materialet gjør det mulig at formen og størrelsen på smokkens sutt endres over tid. Derfor bør smokkene skiftes jevnlig. BIBS-smokker i naturgummilateks bør også skåldes i stedet for å kokes.

Silikon

Silikon er industrielt produsert, mens naturgummi er naturlig. Denne typen silikon er 100 % matsikkert, hypoallergent, luktfritt og smakløst.

At den er matsikkert betyr at den kan brukes til produkter som kommer i kontakt med mat, inkludert smokker, etter hvert som de puttes i munnen. Silikon er ikke så mykt som lateks, men det beholder formen bedre og tåler høye temperaturer.


Nattsmokker som lyser i mørket

Er du lei av å famle rundt i blinde i mørket på jakt etter smokken? BIBS har laget nattsmokker med selvlysende effekt, så de lyser opp i mørket. Funksjonen gjør det enkelt for deg å finne smokken, selv i mørket.

Alt du trenger å gjøre er å holde nattsmokken opp mot en lyspære i 5 sekunder. Dette aktiverer lyseffekten, og den virker i minimum 8 timer.

BIBS Glow-smokkene er tilgjengelige innenfor de ulike seriene. Så du kan få ditt barns favoritt BIBS-smokk med den selvlysende glødeeffekten:

 • BIBS Colour Glow
 • BIBS Boheme Glow
 • BIBS De Lux Glow
 • BIBS Supreme Glow

Utskifting og rengjøring av dine BIBS-smokker

En smokk varer ikke evig, så det er viktig å få den byttet en gang i blant. Hos BIBS anbefales det å skifte smokk til barnet ca. hver 4-6 uke. Dette er både av hygieniske årsaker, men også av sikkerhetsmessige årsaker, og det spiller ingen rolle om smokkens sutt er laget av silikon eller naturgummilateks.

Hold øye med smokkens sutt, for endrer den form eller størrelse er det viktig å få den byttet. Det kan også være at de har fått hull eller rifter, og her er det også viktig å bytte den. Det kan være lurt å sjekke smokken hver gang før bruk for å sikre at den er som den skal.

Når du skal rengjøre BIBS-smokkene, hell kokende vann over dem og la dem trekke i ca. 5 minutter.


Rundt billede - Baby ligger under aktivitetsstativ og kigger på BIBS sanselegetøj

BIBS-smokker i Try It kombipakken

Det finnes mange forskjellige typer smokker, og om du har flere barn er det ikke sikkert at de vil like samme type.Derfor har BIBS laget sine Try It-kombipakker, som gir deg 4 forskjellige smokkemodeller, slik at du enkelt kan teste hvilken som fungerer best for ditt barn. Du får både smokker i naturgummi og silikon i en Try It-pakke, slik at du kan teste begge materialene.

En Try It-pakke inneholder 4 smokker i størrelse 1:

 • BIBS Colour Latex
 • BIBS De Lux Silicone
 • BIBS Couture Latex
 • BIBS Supreme Silicone

BIBS babytilbehør

Selv om smokker utgjør en stor del av sortimentet hos BIBS, har de også mye annet babytilbehør. I sortimentet finner du bl.a også:

 • Smokkesnor
 • Siklesmekke
 • Koseklut
 • Svøp

Uansett om du trenger BIBS-smokker eller annet babytilbehør, kan du være sikker på å få høy kvalitet når du kjøper BIBS-produkter.


Pil til toppen

Fri frakt fra 499 kr

Med Helthjem, Posten eller PostNord

14 dagers returrett

14 dagers retur- og angrerett fra du mottar varen

Medlemsbonus

Du får bonus hver gang du handler hos oss

Kundeservice

Kontakt oss på tlf. +47 21 95 94 90 (09-15 hverdager) eller email info@med24.no

Spar enda mer på dine sunne valg!

Meld deg på nyhetsbrevet vårt og få tilgang til eksklusive tilbud, kampanjer og eksperttips.