Nova-T 380 kobberspiral

1
Se alle produkter fra Bayer
Varenummer: 12171

Nova-T 380 kobberspiral er et trygt og komfortabelt prevensjonsmiddel som skal plasseres av en lege.

Nova -T 380 Kobberspiralen er et meget sikkert prevensjonsmiddel. Den plasseres i livmorhulen av legen, og forebygger uønsket graviditet så snart den er satt inn.
Med denne typen spiral opptrer det ca. 1 graviditet per 100 kvinner per år.

Nova T 380 er en liten T-formet plastgjenstand utviklet av en kobbertråd. På spiralens nederste del er det tråder som brukes til kontroll og fjerning av spiralen. Kobberspiralen inneholder ikke hormoner.

Kobberholdige prevensjonspiraler fungerer slik:
Kobber endrer miljøet rundt livmorhalsen, slik at spermens mobilitet er redusert og dermed vanskeliggjøres befruktning, og slik at befruktede egg ikke kan sette seg fast i slimhinnen i livmoren. Kobberet avgis gradvist over 5 år, i så små mengder at det ikke har betydning for kroppens helse ellers og påvirker heller ikke menstruasjonssyklusen.

Hvem kan bruke kobber spiral?
Nova T380 er best egnet for kvinner som har vært gravide.
Nova T380 er mindre egnet hvis du har tunge og / eller smertefulle menstruasjoner, siden mengden av blødning og varighet kan endres og økes med en spiral. Menstruasjonssmerter øker vanligvis bruk av en kobberspole. I de fleste tilfeller reduseres mengden av blødning igjen etter 3-6 måneder, men du bør forvente å blø omtrent 1 dag lenger enn vanlig. Kobberspiral skal heller ikke brukes hvis du har hatt underlivsinfeksjoner i løpet av de siste 3 månedene, hvis du har skiftende partnere, ettersom spolen ikke gir beskyttelse mot seksuelt overførbare sykdommer som klamydia og hiv. Bruk kondom samtidig hvis du ønsker å unngå smitte.

Hvordan innsettes Nova-T 380?
Spiralen kan settes inn når som helst av en lege hvis du ikke er gravid. Det er dog enklest om det gjøres de 10 første dagene etter en menstruasjon. Merk deg at du må kontakte din egen lege, jordmor eller helsesøster for å sette opp spiralen

Alle spiraler bør sjekkes 3 måneder etter at de er innsatt. 

Se alle produkter fra Bayer
Varenummer: 12171

Andre kunder har også kjøpt

Alternative produkter

Anmeldelser

Fri frakt fra 499 kr

Med Helt Hjem eller Bring

14 dagers returrett

14 dagers retur- og angrerett fra du mottar varen

Medlemsbonus

Du får bonus hver gang du handler hos oss

Kundeservice

Kontakt oss på tlf. +47 21 95 94 90 (09-15 hverdager) eller email info@med24.no

Spar enda mer på dine sunne valg!

Meld deg på nyhetsbrevet vårt og få tilgang til eksklusive tilbud, kampanjer og eksperttips.