Unique - Patchouli olje - 10 ml

Unique - Patchouli olje - 10 ml
Se alle produkter fra Unique Products
Varenummer: 3383

Unique - patchouli olje er en 100% ren eterisk olje - Pogostemon patchouli

Patchouliplanten er en aromatisk urt med kantete, oppreiste stilker med myke ovale blader og hvite blomster. Oljen ekstraheres fra bladene ved dampdestillasjon. Urten finnes i Sørøst-Asia og India, og tilhører Lamiaceae slekten, fjerne slektninger av plantene er lavendel og rosmarin, som er fra samme familie. Fargen er en mørk, brun, treaktig og duften er tung, eksotisk, rik og sedertre-aktig. Noen anser patchouli for den fineste urteduft i det botaniske riket.

Patchouli ble først beskrevet av botanikere på Filippinene i 1845. I dag er den dyrket i det tropiske Asia pga. den økte etterspørselen. I Asia legges bladene mellom klær for å holde insekter unna, og det gir den indiske sarier og den indonesiske saronger den karakteristiske duft. Patchouli er også i mange parfymer.

Nydestillert patchouli olje har en frisk, lett krydret duft. Når oljen blir eldre blir den mer avrundet og søt. Patchouli er en av de få oljer som blir bedre med alderen slik som fin vin. En annen olje som forbedres med alderen er f.eks. sandeltre.

Oljen er rensende, stimulerende og motvirker tristhet. Den kan også være effektiv mot tungt hode. I hudpleie virker den regenererende på hudceller og hjelper mot akne, veldig tørr og sprukken hud. Et par dråper kan dryppes i en uparfymert krem eller jojobaolje for å utnytte oljens egenskaper til å holde huden ungdommelig.

En god blanding til duftlampen kan være samme del av patchouli, lavendel og bergamot tilsatt en 5 del rosmarin. Denne blandingen skal virke inspirerende og skape en balansert, emosjonell energi. Blandingene kan også brukes til massasje i en basisolje. Patchouli blandes godt med ylang-ylang, sandeltre, jasmin og rose.

Det er en avslappende olje som ofte anbefales ved seksuelle problemer.
Kjent fra TV-programmet Den 6. Sans

Ingredienser:

Pogostemon Cablin Oil (Einecs 282-493-4)

Produktets ingrediensliste, næringsinnhold og emballasje kan endres over tid. Vi oppdaterer løpende på vår hjemmeside, men sjekk alltid emballasjen på produktet som er kjøpt.

Andre kunder har også kjøpt

Alternative produkter

Anmeldelser

Fri frakt fra 499 kr

Med Helt Hjem eller Bring

14 dagers returrett

14 dagers retur- og angrerett fra du mottar varen

Medlemsbonus

Du får bonus hver gang du handler hos oss

Kundeservice

Kontakt oss på tlf. 21 95 94 90 (09-15 hverdager) eller email info@med24.no

Spar enda mer på dine sunne valg!

Meld deg på nyhetsbrevet vårt og få tilgang til eksklusive tilbud, kampanjer og eksperttips.