Unique - Lavendel olje - 100 ml

1
Se alle produkter fra Unique Products
Varenummer: 3470

Unique - Fransk lavendel olje er en 100% ren essensiell olje - Lavandula augustifolia

Lavendelplanten er en flerårig plante som vokser vilt eller dyrkes i fjellene i Sør-Europa. Frankrike produserer den fineste lavendeloljen. Ekte lavendel vokser på ca 1000 meters høyde. Lavendel olje lukter aromatisk og av blomster. Den essensielle oljen fås ved damp destillasjon fra plantene når de blå blomstene vises. 100 kg blomster gir om ½ kg olje. Mange forveksler lavendel blomster og lavendinblomster. Lavendel blomster er blå, mens lavendinblomster er lilla. Lavendinolie er betydelig billigere enn lavendelolje, men ikke så anvendelige.

Lavendel olje har en balanserende og stabiliserende effekt. Den gir helse og harmoni i kropp og sjel. Lavendel olje er mildt menstruasjons fremmende. Et lavendelbad er forfriskende, avslappende og har en terapeutisk effekt. Du lider av søvnløshet eller lettere spenning anbefales et avslappende bad om kvelden. Lavendel virker balanserende og nyskapende. Det kan anvendes i bad, for påføring og massasje. En svært mild olje som anbefalen som nybegynner-olje og til sensitiv hud.

Bruk i hjemmet:
Lavendelolje er god til å rense luften i hjemmet ditt. Den skjuler uønsket lukt fra sigaretter, matlaging og kjæledyr og gir en fin, forfriskende duft av blomster. Du kan bruke lavendelolje i en duft lampe eller bland det med vann i en varmebestandig keramisk bolle og sette den på radiatoren om vinteren. Bollen skal være fylt med vann og 3-4 dråper eterisk olje med gjevne mellomrom. Varmen får vannet til å fordampe, og fyller sakte rommet med duften av lavendel. Advarsel: For å unngå at oljen tar fyr må bollen ikke være for nær varmekilden, og det må alltid være nok vann.

Når du vasker klærne dine, kan du tilsette tre dråper av lavendel og geranium olje, henholdsvis i det siste skyllevannet eller bland det i tøymykneren. Du kan også tilsette et par dråper i litt eddik og bruke det i stedet for tøymykner. En spray er nyttig fordi man kan spre oljemolekylene hurtig og oppnå en raks effekt. Sprayflasken fylles med vann og åtte til tolv dråper lavendelolje tilsettes. Ønsker du en avslappende effekt, kan du blande to deler lavendel og en del geranium. For festlige anledninger brukes to deler Eucalyptus med en del lavendel. 

Ingredienser:

Lavendelolje (Einecs 289-995-2)

Allergener:

Linalool

Produktets ingrediensliste, næringsinnhold og emballasje kan endres over tid. Vi oppdaterer løpende på vår hjemmeside, men sjekk alltid emballasjen på produktet som er kjøpt.

Se alle produkter fra Unique Products
Varenummer: 3470
Helsefare Kronisk helsefare Miljøfare
Helsefare Kronisk helsefare Miljøfare

Andre kunder har også kjøpt

Alternative produkter

Anmeldelser

Fri frakt fra 499 kr

Med Helthjem, Posten eller PostNord

14 dagers returrett

14 dagers retur- og angrerett fra du mottar varen

Medlemsbonus

Du får bonus hver gang du handler hos oss

Kundeservice

Kontakt oss på tlf. +47 21 95 94 90 (09-15 hverdager) eller email info@med24.no

Spar enda mer på dine sunne valg!

Meld deg på nyhetsbrevet vårt og få tilgang til eksklusive tilbud, kampanjer og eksperttips.