Få mer miljøvennlige vaner på kjøkkenet

Skrevet av
Les om tips og produkter til bærekraftige vaner i kjøkkenet til matoppbevaring, rengjøring og festlige anledninger


I vår daglige gang i kjøkkenet og i forbindelse med innkjøp, er det veldig mange situasjoner hvor vi bruker miljøbelastende- eller engangs-produkter, som egentlig slett ikke er så vanskelige å erstatte. Her har vi samlet en masse gode og bærekraftige produkter, som du lett kan implementere i din hverdag, og som er enkle og effektive skritt på veien mot en miljøvennlig hverdag.


Slik oppbevarer du matvarer bærekraftig

Food Huggers er bærekraftige alternativer til matoppbevaring med husholdningsfilm og sølvpapir

I forbindelse med matlagingen og oppbevaring av matvarer, bruker vi ofte rikelig med alufolie, husholdningsfilm og fryseposer. Disse produkter kan sjeldent gjenbrukes, og derfor gir de en riktig stor mengde avfall. På denne fronten har du dog mulighet for å gjøre en innsats, for det har kommet mange gjenbrukbare og bærekraftige alternativer på markedet, som like effektivt kan brukes til å sikre matvarenes holdbarhet.

Food Huggers er små silikon-”lokk” som kan settes på frukt, grønnsaker, glass og krukker. De er fremstilt av 100% matvaregodkjent silikon og er naturligvis fri for BPA og ftalater. Faktisk holder Food Huggers dine frukter og grønnsaker friske i lengre tid enn hvis de var pakket inn i film eller folie, da det ikke forsvinner saft og fuktighet fra matvaren. Du kan finne Food Huggers i sett av flere forskjellige størrelser, og du kan også velge avokado-formede Food Huggers, så du fint kan gjemme en halv avokado.


Bee’s Wrap

Det smarte Bee’s Wrap er en praktisk og bærekraftig måte å pakke matvarer inn på. Bee’s Wrap er GOTS sertifisert økologisk bomull, som er overtrukket med en blanding av bivoks, jojobaolje og harpiks, som har antibakterielle egenskaper og kan hjelpe med å holde din mat frisk.

Bee’s Wrap er super enkelt å bruke, for det skal bare plasseres omkring matvaren og formes med varmen fra dine hender. Når du er ferdig med å bruke ditt Bee’s Wrap, kan det skylles i kjølig vann og vaskes med mild oppvasksåpe før du legger det til tørk.

Du kan finne Bee’s Wrap i størrelsene S, M, L og XL, og de har forskjellige flotte prints. Hvis du ikke kjenner til Bee’s Wrap, kan det være en god idé å velge en pakke med flere forskjellige størrelser, så du kan finne frem til hvilke størrelser du har mest bruk for. De små størrelser passer nemlig perfekt til pakke inn enkelte stykker frukt og grønt, hvor de større stykker Bee’s Wrap kan brukes til f.eks. skåler, meloner og brød.

Unngå for mye plast

Vær god mot miljøet og få bærekraftige vaner på kjøkkenet - spar miljøet for avfall og kjemikalier!

Det kan være vanskelig helt å unnvære fryseposer og avfallssekker, men derfor kan de godt gjøres mer miljøvennlige. Fra Maistic kan du finne komposterbare fryseposer i forskjellige størrelser - både 1, 2, 4 og 8-liters poser som er nedbrytbare i en velpleid hjemmekompost, hvor du holder styr på temperatur, fukt, mikroorganismer og annet.

Fryseposene er basert på økologisk, pesticidfri og GMO-fri mais, og de kan brukes til både kjøl, frost og forskjellige tørrvarer. Det er viktig at du kjøler matvarene ned før du putter dem i posen, og du må ikke ha fryseposene i ovnen eller mikroovnen.

Hvis ikke du har hjemmekompost, kan fryseposene sorteres som organisk/grønt avfall eller brennbart restavfall alt etter din kommunes avfallssorteringssystem. Spør derfor hos din kommune hvordan du skal sortere dine fryseposer fra Maistic, så de kan bli behandlet mest optimalt.

Det samme gjelder for de komposterbare avfallsposer fra Maistic, som du kan få i både 20 L og 30 L. Avfallsposene er mørkegrønne, og posens størrelse kan du alltid lese på posen, så du ikke tar feil av størrelsen når den ligger i kjøkkenskapet.

Posene fra Maistic bærer sertifiseringen OK Compost HOME, så du som forbruker kan være helt sikker på at posene egner seg til en god hjemmekompost.


Gjenbrukbare sugerør

Vær god mot miljøet og få bærekraftige vaner på kjøkkenet - bruk gjenbrukbare eller naturlige sugerør

Sugerør er på verdensplan en av de helt store syndere når det kommer til plastavfall fra engangsservice, men det er det heldigvis en løsning på. Gjenbrukbare sugerør har nemlig blitt både holdbare, flotte og lekre å bruke. Hos Med24.no har vi flere forskjellige typer gjenbrukbare sugerør, så du kan finne sugerør i de materialer som du liker best.

Yummii Yummii lager gjenbrukbare stålsugerør, som med elegant design er perfekte til selv spesielle anledninger. Sugerørene er slitesterke og kan enkelt rengjøres i oppvaskmaskinen eller med den medfølgende smale rensebørsten. Du kan dessuten finne sugerørene i forskjellige størrelser og design: alminnelige like sugerør på 21,5 cm, korte cocktailsugerør på 12,5 cm og en blandet pakke, hvor du også får to sugerør i buet design på 21,5 cm.


Ha med egne poser når du handler

Vær god mot miljøet og få bærekraftige vaner på kjøkkenet - bruk gjenbrukbare poser når du handler brød, grønnsaker og frukt

Hver gang vi kjøper frukt og grønt i butikken eller brød og bakverk hos bakeren, får vi varene med i engangsemballasje – oftest i plast. Derfor kan du med fordel ta med dine egne poser og nett når du handler, så du minsker forbruket av plastposer. Til det formålet har Bag Again både fruktposer, brødposer og en pose til diverse tørrvarer.

Alle poser og nett er fremstilt i 100% GOTS sertifisert bomull, hvilket vil si at fremstillingen av posen og dyrkingen av bomullen har skjedd under ordentlige forhold og uten bruk av pesticider. Frukt- og grønnsaksposene finnes i 2 forskjellige størrelser, så du både har en til blandet frukt og grønt og en til færre og mindre varer som f.eks. nøtter, lime eller til å ta med i matpakken. Brødposene fra Bag Again kan foldes sammen til en liten størrelse, som du fint kan ha med i lommen når du går til bakeren. Hvis din brødpose har blitt skitten kan du vaske den skånsomt ved 30 grader, men som regel er det nok bare å riste den fri for smuler, før den er klar til bruk igjen.


If you care - miljøvennlige kjøkkenprodukter

Til de mange daglige engangs-produkter som vi bruker i kjøkkenet, kan du fra If You Care finne flere bærekraftige alternativer som er fremstilt av spesielt utvalgte materialer og med stort hensyn til miljøet.

Deres papir- og papp-produkter består av ubleket papir og tre fra bærekraftig skogbruk som er FSC-sertifisert. Ved å unnlate å bleke papiret, men bevare den naturlig brune fargen, spares det en masse energi ved produksjonen som blir mer bærekaftig og har et mindre CO2-avtrykk.

Deres produkter omfatter også sølvpapir som er fremstilt av 100% gjenbruksfolie, hvilket har betydd en energibesparelse på hele 95% under produksjonen. Faktisk kan gjenbruksfolien også brukes igjen, hvis du sorterer den sammen med annet aluminiumavfall.

Utover alufolie kan du finne både bakepapir, bake- og muffinsformer, kaffefiltre, svampekluter, avfallsposer, gjenbrukbare kjøkkenruller og små poser til matinnpakning blant det brede sortimentet fra If You Care, så du kan bruke diverse kjøkken- og husholdningsartikler av høy kvalitet med ekstra omtanke for miljøet.

Kom til toppen av artikkelen om bærekraftige vaner i kjøkkenet og miljøvennlige produkter

Fri frakt fra 499 kr

Med Helthjem, Posten eller PostNord

14 dagers returrett

14 dagers retur- og angrerett fra du mottar varen

Medlemsbonus

Du får bonus hver gang du handler hos oss

Kundeservice

Kontakt oss på tlf. +47 21 95 94 90 (09-15 hverdager) eller email info@med24.no

Spar enda mer på dine sunne valg!

Meld deg på nyhetsbrevet vårt og få tilgang til eksklusive tilbud, kampanjer og eksperttips.