Omni Vegan Multivitamin - 90 stk.

Omni Vegan Multivitamin - 90 stk.
Omni Vegan Multivitamin - 90 stk.
Omni Vegan Multivitamin - 90 stk.
Se alle produkter fra Biosym
Varenummer: 6277

OmniVegan Multivitamin er velegnet til veganere, vegetarer og alle andre som ønsker et rent preparat.

Omni Vegan Multivitamin er den første i rekken med preparater i Biosyms Vegan-serie, som er en serie effektive kvalitetspreparater som representerer en helt ny standard for kosttilskudd i Norge.

OmniVegan Multivitamin er velegnet til veganere, vegetarer og alle andre som ønsker et rent preparat. Utover dette er Omni Vegan sertifisert av The Vegan Society, London og Omni Vegan inneholder ingen animalske ingredienser – hverken tilførte eller skjulte. Omni Vegan er med andre ord multivitaminet du kan stole på !

Mer om Omni Vegan
Ofte er det IKKE det som finnes i et vitamin preparat like så viktigt som det som er til stede i preparatet. Derfor setter Biosym ennå en gang med det sertifiserte preparat OmniVegan en ny standard for kosttilskudd i Norge.

Biosym har valgt navnet ”Vegan” for å symbolisere at med denne nye serien er ønsket å fremstille de reneste og mest naturlige preparater som kan brukes av alle; alt ifra fra veganere og vegetarer (som stiller ultimate krav til at produktene er 100 % ikke-animalske, samt etiske krav – d.v.s. ingen ingredienser er testet på dyr m.m.), til alle andre som ønsker et høykvalitets kosttilskudd som også tar høyde for andre aspekter enn ”kun” de ernæringsmessige.

Utover å være sammensatt av veldokumenterte og effektive, aktive ingredienser har OmniVegan, og andre medlemmer av Vegan-serien en ekstra dimensjon, at du som bruker sikres mot at preparatene ikke inneholder uønskede, skjulte ingredienser. OmniVegan er dermed  Multivitaminet du kan stole på!

OmniVegan er sertifisert av ”The Vegan Society! 
OmniVegan er sertifisert av The Vegan Society, som har kontrollert og godkjent ingrediensene i OmniVegan som velegnet til veganere, vegetarer m.fl. 

The Vegan Society er en non-profit organisasjon stiftet i 1944. Denne lanserete som den første begrepet ”vegansk” og er verdens førende organisasjon på sitt felt. Sertifiseringen fra The Vegan Society er din garanti for at OmniVegan er 100 % vegansk.

Biosym - først med nye, innovative ingredienser = optimal biotilgjengelighet!
OmniVegan er et revolusjonerende preparat i alle henseender – ikke kun i relasjon til at man som bruker sikres at preparatet er fritt for uønskede og ofte skjulte ingredienser som beskrevet ovenfor. Opptaket av de aktive vitaminene og mineralene er minst like viktig for å kunne få fullt utbytte av kosttilskudd, som fravær av uønskede ingredienser.  Alle vitamin-og mineralkilder i OmniVegan er derfor nøye utvalgt med tanke på å sikre et beviselig høyt opptak. Biosym bruker heller aldrig kunstige fargestoffer i deres preparater. F.eks. består OmniVegans grønne farge av naturligt erte ekstrakt og klorofyl.

Aktive ingredienser, og potensielt ”skjulte” hjelpestoffer 
Ofte kjøper produsenter råvarer i ferdige, komprimerbare kvaliteter, d.v.s. i en form som umiddelbart kan brukes til tablett- og kapselfremstilling. Disse kalles også for sammensatte ingredienser. En sammensatt ingrediens er en ingrediens i en matvare eller kosttilskudd som er fremstilt av to eller flere ingredienser, og som regel inneholder tilsetningsstoffer. Et eksempel kan være vitamin D som skal innkapsles for å beskytte vitaminet mot nedbrytning fra atmosfærens oksygen straks etter produksjon. 

Innkapslingen er også nødvendig for å beskytte det aktive stoffet, men ofte ses det stort på innkapslingsmediet som brukes, og det er ofte her at problemene med deklarasjon oppstår. Opp til 90 %  av D-vitamin innkapsles i animalsk gelatine – Biosym bruker selvfølgelig D-vitamin innkapslet i Akaciegummi. 

D2 vs. D3-vitamin 
OmniVegan inneholder i sakens natur vegetabilsk vitamin D2 (ergocalciferol) fremfor ”animalsk” vitamin D3 (cholecalciferol). 
Vitamin D2 blev tidligere oppfattet som mindre biotilgjengelig enn vitamin D3, men nyere forsøk avviser denne oppfattelsen. Vitamin D2 har en raskere halveringstid i organismen, men ikke mer enn at man kan dosere seg ut av ”problemet”. 
Ifølge en av verdens førende D-vitamin forskere, Dr. Michal Holick, Canada har flere nylige forsøk ikke kunnet påvise noe forskjell i opptaket på de to formene ved inntak på 1000 IE (25 ?g) daglig. Derfor inneholder OmniVegan – av hensyn til usikkerheten omkring D2-vitamins potensielt raskere halveringstid - hele 35 ?g vegetabilsk vitamin D2 per dagsdose.

Med OmniVegan introduseres samtidig en lang rekke nye, innovative aktive ingredienser på det norske marked, og nedenfor følger en kort beskrivelse av disse nye aktive ingrediensene og deres egenskaper:

Vitamin K2 i form av Menaquinon 
Den aktiverte formen av K-vitamin utvunnet av den japanske Nattosvamp, som opptas godt i kroppen. K2 virker positivt på knoklenes sunnhet. Dose behovet for K2-vitamin er mindre enn for tradisjonelt K1-vitamin og påvirker ikke behandling med blodfortynnende medisin.  Men du skal alltid rådføre deg med din lege, såfremt du får blodfortynnende medisin innen du begynner å ta OmniVegan.

Pantothensyre i form av Co-enzym Pantethin 
Pantethin er et mer stabilt og aktivt form for Pantothensyre (B5) i forhold til tradisjonell Pantothensyre. Pantethin omdannes i organismen til Co Enzym A som er en avgjørende faktor i kroppens stoffskifte, og som det forskes per i dag intensivt på i denne spennende metabolit.

Niacin i form av Inositolniacinat 
Inositolniacinat er en ny form for Niacin i Europa hvor det aktive Niacin (B3) er bunnet til Inositol, som navnet antyder. Høy dosering av tradisjonell Niacin kan for noen forårsake ubehag i form av hodepine, kvalme og spesielt rødme sees ofte.
Inositolniacinat har samme virkning som andre former for Niacin, men med den ekstra dimensjonen at Inositolbindingen virker slik at det aktive Niacin opptas langsommere enn andre former, hvor ved om nødvendig ubehag ved for store doser, f.eks. kvalme og rødme unngås.

Vitamin B12 i form av Methylcobalamin 
Methylcobalamin er et biologisk mer aktivt og lett opptakelig form for Vitamin B12 i forhold til tradisjonelt anvendt Cyanocobalamin. For å oppnå sin virkning skal Cyanocobalamin først omdannes til Methylcobalamin ettersom Methylcobalamin er den form for B12 vi opptar i organismen.

Vitamin B12 i form av methylcobalamin vikrer derfor mer aktivt i organismen, og doseringskravene er derfor også lavere enn for tradisjonelt B 12 i form av et eksempel Cyanokobalamin.

Zink og Mangan i form av Pidolater 
Organisk bundet mineralforbindelser med god opptakelighet i kroppen.

Jern og Kobber i form av Bisglycinater 
Organisk bundet mineralforbindelser med god opptakelighet i kroppen.Bisglycinater er en annen betegnelse for det man med rette kan betegne som 2. generasjon Aminosyrekelater.

Silisium i form av Cholinstabiliseret Orthosiliciumsyre 
Cholinstabiliseret Orthosiliciumsyre er en glimrende, organisk bundet form for Silisium, de tallrike forsøkene har vist overlegent opptak sammenlignet med alle andre former for silisium. I tillegg til de mer kjente mekanismer, som f.eks. finere hud, hår og negler, har silisium i de siste årene i en rekke forsøk vist et lovende potensial m.h.p. å øke bentetthet og forebygge bentap hos både yngre og eldre kvinner.
OmniVegan har et høyt innhold av organisk silisium, og blandingen inneholder derfor like mye silisium, f.eks. finnes i hele 750 mg Agerpadderokekstrakt ganske enkelt tatt opp i Silsiumformen OmniVegan bedre.
Helsefremmende egenskaper ved å ta en god multivitamin-mineralprodukt av god kvalitet.

Immunforsvar
Immunforsvaret styrkes av flere av de vitaminer og mineraler som finnes i OmniVegan. Våres immunforsvar består av et komplisert system av forskjellige immunceller, antistoffer og såkalte cytokiner som aktiveres på forskjellige vis når vi utsettes for f.eks. bakterie- og virusinfeksjoner. A-, B6-, B12-, C- og D-vitamin samt Zink, Kobber og Selen bidrar på forskjellig vis til at immunforsvaret fungerer som normalt. Det er f.eks. bevist at de fleste funksjoner i immunforsvaret hemmes ved zinkmangel.

Ben, tenner og bindevev
Våre ben er levende vev, som brytes ned og gjenoppbygges gjennom hele livet. I vår barndom og ungdom bygger vi beinmasse , men etter 30 års alderen skjer aldersrelatert bentap. Hastigheten på dette bentapet påvirkes av flere faktorer, bl.a. vårt kosthold. OmniVegan inneholder C-, K2, og vitamin D og kalsium, magnesium, mangan og sink, som alle støtter opprettholdelsen av normal ben og tenner på forskjellige måterOmkring 99% av kroppens kalsium og mer enn halvparten av kroppens Magnesium er en del av knoklene. Vitamin D øker opptaket av kalsium fra tarmen, og videre virker vitamin C, mangan og sink som co-faktorer for forskjellige enzymer som er viktige for dannelsen av benvev. OmniVegan inneholder kobber, noe som bidrar til å opprettholde normalt bindevev via Kobberets rolle som en co-faktor for et enzym som er vesentlig for dannelsen av kroppens bindevev.

Nervesystem
Våres nerver er livsviktige for kommunikasjonen mellom hjernen og resten av kroppen. Sentralnervesystemet er dessuten essensielt for en normal kognitiv (mental) funksjon. Som beskrevet ovenfor spiller Kalsium og Magnesium en viktig rolle for nervesystemet i forbindelse med overførslen av nerveimpulser. Utover dette medvirker B1-, B6- og C-vitamin samt Biotin, Pantothensyre, Niacin, Zink og Kobber på forskjellig vis til at nervesystemet fungerer som normalt. F.eks. virker Zink som co-faktor for flere viktige enzymer i sentralnervesystemet, og Pantothensyre støtter syntesen av visse neurotransmittere samt funksjonen av alle celler inklusiv hjerne- og nerveceller.

Øyne
A-vitamin og Zink, som finnes i OmniVegan støtter vedlikeholdelsen av et normalt syn. Zink medvirker til en normal omdannelse av bl.a. A-vitamin via Zinks involvering i proteinsyntesen og som co-faktor for enzymer. Denne omdannelse av A-vitamin er nødvendig for øyets evne til å se. Mangel på A-vitamin medfører natteblindhet og tørre øyne. Zink spiller en rolle som co-faktor for flere enzymer som er viktige for omdannelsen av A-vitamin og er dermed indirekte med på å sikre et normalt syn.

Hud og hår  
Huden er kroppens største organ, og inngår bl.a. i immunforsvaret ved å beskytte kroppens indre mot inntregende bakterier. A- og C-vitamin, Iod, Biotin og Niacin, som finnes i OmniVegan, er med på å vedlikeholde normal hud, bl.a. ved å støtte dannelsen av proteiner slik som kollagen og omsetning av fettsyrene. 

OmniVegan inneholder Biotin som er med på å vedlikeholde normal hårvekst. Et av symptomene på biotinmangel er nettopp hårtap. OmniVegan inneholder Kobber, som medvirker til normal pigmentering av hud og hår, da Kobber inngår i et enzym, som er viktigt for dannelsen av melanin.

Muskler, hjerte og blod
Kalsium og magnesium spiller tett sammen i forbindelse med muskelsammentrekninger og overførslen av nerveimpulser. Disse oppstår når konsentrasjonen av kalsium i cellene endres kraftig og kortvarig. Konsentrasjonen av kalsium er tett regulert både i og utenfor cellene, og magnesium spiller en helt sentral rolle i denne regulering av kalsium, og for at musklene skal bli avspent igjen etter en sammentrekning. Da hjertet er en muskel, er kalsium og magnesium også veldig vigtig for de muskelsammentrekningene som får hjertet til å pumpe blodet rundt i kroppen. B1-vitamin medvirker også til at hjertet fungerer normalt, fordi B1-vitamin støtter energiomsetningen i cellene i hjerte-karsystemet. Dessuten støtter Folsyre samt B6- og B12-vitamin og jern dannelsen av normale røde blodlegemer.

Innhold: 90 tabletter

Innhold i 2 tabletter
Daglig dosering Mengde per porsjon Enhet
400 µg
20 µg
Vitamin E (d-a-tocopherolsuccinat) 30 mg
Vitamin C (L-ascorbinsyre) 300 mg
Vitamin B1 (thiaminmononitrat) 20 mg
Vitamin B2 (riboflavin) 20 mg
Niacin (Nikotinamid) 30 mg
Vitamin B6 (pyridoxinhydrochlorid) 14 mg
Folsyre (calcium-L-methylfolat) 400 µg
Vitamin B12 (methylcobalamin) 50 µg
Biotin (d-biotin) 200 µg
Vitamin K1+K2 (phytomenadion/menaquinon) 100 µg
Pantothensyre (kalsium-d-pantothenat) 20 mg
Kalsium (lithothamniumcalcareum) 120 mg
Magnesium (oxid/lithothamniumcalcareum) 58 mg
Sink (zinkbisglycinat) 18 mg
Kobber (kobberbisglycinat) 0,4 mg
mangan (manganbisglycinat) 2 mg
Selen (selenberiket gjær) 160 µg
Krom (chrompicolinat) 150 µg
Molybden (natriummolybdat) 100 µg
Jod (kaliumjodid) 150 mg
14 mg
Silisium (siliciumdioxid) 20 mg
Bor (natriumborat) 3 mg
Cholin (Vitacholine-cholinbitartrat) 50 mg
Inositol (inositol) 50 mg
50 mg
RI (ADT) = Anbefalt daglig tilførsel for voksne samt barn fra 11 år og eldre.
Ingredienser:

Konsistensmidler:, Mikrokrystallisk cellulose, Stearinsyre, Vegetabilske magnesiumsalter av fettsyrer, Overflatebehandlingsmidler:, Hydroxypropylmethylcellulose, Kalsiumkarbonat, Tablettens farge:, Eple, Spirulina, Sitron, Saflor

Opphavsland: Danmark
Anbefalt daglig dose bør ikke overskrides. Kosttilskudd bør ikke erstatte et variert kosthold. Oppbevares utilgjengelig for barn. Bør kun brukes av gravide og små barn etter avtale med helsepersonell eller lege. Kosttilskudd som ikke er spesifikt merket for barn eller ungdom, bør ikke brukes av barn under 11 år.
Inngår i kategoriene
Multivitaminer Veganske kosttilskudd
Vegan Reg trademark

Andre kunder har også kjøpt

Alternative produkter

Anmeldelser

Fri frakt fra 499 kr

Med Helt Hjem eller Postnord

14 dagers returrett

14 dagers retur- og angrerett fra du mottar varen

Medlemsbonus

Du får bonus hver gang du handler hos oss

Kundeservice

Kontakt oss på tlf. 21 95 94 90 (09-15 hverdager) eller email info@med24.no

Spar enda mere på alle dine sunne innkjøp!

Meld deg til nyhetsbrevet vårt og få tilgang til eksklusive tilbud, kampanjer og eksperttips til en sunnere livsstil.