UniKalk Forte, 400 mg - 180 stk

1
Se alle produkter fra UniKalk
Varenummer: 3199

UniKalk Forte - Behov for et ekstra høyt innhold av D-vitamin?

UniKalk Forte inneholder både kalsium og D-vitamin. Behovet for et ekstra høyt tilskudd av D-vitamin kan oppstå av flere årsaker. Hvis man er mer enn 60 år, er behovet for å innta et ekstra tilskudd av D-vitamin mye større. Dette gjelder for begge kjønn. Samtidig kan det med alderen knipe med å komme ut i solen eller spise samme mengder mat som tidligere - derfor kan det være godt for deg å begynne på UniKalk Forte. Anbefales til personer som får en del, men ikke nok kalk gjennom kosten og som samtidig har behov for et høyt tilskudd av D-vitamin.

Hvem har særlig behov for kalsium?

  • Barn og unge i voksealderen
  • Melke allergikere (UniKalk er fri for laktose).
  • Personer med slank kroppstype.
  • Kvinner i overgangsalderen.
  • Menn og kvinner over 60 år.
  • Personer som over tid vil få medisiner som forårsaker høy utskillelse av kalsium fra kroppen.

Hvem har nytte av UniKalk Forte med D-vitamin?

Har du mørk hud, uansett alder, er behovet for D-vitamin ekstra stort. Jo mørkere huden er fra naturens side, jo vanskeligere har den med at ta opp sollyset som igjen omdannes i huden til aktivt D-vitamin. Og mengden med sol i Norden er betraktelig mye mindre enn det man finner lengre sør. På samme måte har personer som går tildekket behov for ekstra D-vitamin, siden solenstrålene ikke kan trenge igjennom klærne og danne tilstrekkelig med D-vitamin.

Vitamin D dannes i huden (fra kolesterol) når sollys, UVB-stråler, treffer huden. Pigmentmengden regulerer produksjonen. Mennesker med lys hud produserer mer enn de med mørk hud og eldre. De fleste solkremer vil i stor grad hindre produksjonen av D-vitamin mens man er i solen.

Utviklet til eldre

Hører du til gruppen av personer over 60 år (kvinner og menn), bor på aldershjem, er småspist, får glucocorticoider (f.eks. prednisolon) eller får aromatasehemmende medisin, er UniKalk Forte det riktige valget for deg. Med UniKalk Forte får du hele 19 µg D-vitamin pr. tablett.

Behovet for et ekstra høyt tilskudd av D-vitamin kan oppstå av flere årsaker. Jo høyere alder (60+), jo større behov for et ekstra tilskudd av D-vitamin. Og dette gjelder for både kvinner og menn. Samtidig kan det med alderen bli vanskeligere å komme seg ut i solen eller å spise de samme mengdene med mat som tidligere. 

Dosering:

Voksne og Barn over 11 år: 1 tablett 1-2 ganger daglig i forbindelse med et måltid. Ved inntak av 2 tabletter daglig bør de fordeles på to måltider. 
Anbefalt daglig dose bør ikke overskrides.
Bør kun anvendes av gravide og barn under 11 år etter avtale med lege.

Oppbevaring:
Oppbevares tørt, ved max 25ºC, beskyttet mot direkte sollys, samt utilgjengelig for barn.


Innhold: 180 tabletter.

Daglig dosering Mengde per porsjon Enhet Ri

Kalsium

400

mg

50%

Vitamin D3

19

µg

380%

*RI = Daglig referanseinntak for voksne og barn fra 11 år.
- RI ikke bestemt.
Ingredienser:

Kalsiumkarbonat, Overflatebehandlingsmidler (hydroxypropyl­methylcellulose, magnesiumsalter av fettsyrer, talkum, modifisert stivelse, hydroxypropylcellulose), Fyllemiddel (tverrbunden natri­umkarboxymethylcellulose), Kokosolje, Kolekalsiferol

Opphavsland: Danmark
Obligatorisk tekst for kosttilskudd: Den anbefalte daglige dosen bør ikke overskrides. Kosttilskudd bør ikke erstatte et sunt og variert kosthold. Oppbevares utilgjengelig for barn.

Produktets ingrediensliste, næringsinnhold og emballasje kan endres over tid. Vi oppdaterer løpende på vår hjemmeside, men sjekk alltid emballasjen på produktet som er kjøpt.

Se alle produkter fra UniKalk
Varenummer: 3199

Andre kunder har også kjøpt

Alternative produkter

Anmeldelser

Fri frakt fra 499 kr

Med Helthjem, Posten eller PostNord

14 dagers returrett

14 dagers retur- og angrerett fra du mottar varen

Medlemsbonus

Du får bonus hver gang du handler hos oss

Kundeservice

Kontakt oss på tlf. +47 21 95 94 90 (09-15 hverdager) eller email info@med24.no

Spar enda mer på dine sunne valg!

Meld deg på nyhetsbrevet vårt og få tilgang til eksklusive tilbud, kampanjer og eksperttips.