Kundeservice
0 varer
Kurv

Informasjon om salg av kosttilskudd og legemidler i Norge

import av kosttilskudd og legemidler til norgeNye regler for privatimport av legemidler til Norge fra 1. oktober 2015

Hvordan påvirker dette min ordre fra Med24.no?

De nye reglene skal ikke ha noen effekt på din ordre fra med24.no, eller hva du kan kjøpe i vår online butikk. De reglene som nå har blitt gjeldene for privatpersoner i forhold til import av legemidler til Norge, er regler vi som norsk butikk alltid har måttet følge. Derfor innebærer ikke denne lovendringen noen endringer i forhold til vårt utvalg eller hva vi lovlig kan og ikke kan selge til våre kunder.

Hvis du har noen spørsmål til vårt utvalg, har funnet et produkt du mener er feil, eller vil ha mere informasjon, ber vi deg ta kontakt med vår kundeservice på info@med24.no eller 90 22 42 54 (kl 10-14). Vi gjør vårt beste for å holde oss løpende oppdatert med regler for hva som kan og ikke kan selges i Norge.

Men lageret deres er i Danmark, hvorfor blir ikke dere påvirket?

Vårt lager er i Danmark, men i alle andre praktiske henseender er vi en norsk butikk, og som alle andre norske butikker må vi følge norske regler for import, toll og moms.

Den eneste forskjellen fra oss og andre norske butikker er tidspunktet vi innfører produkter til Norge på. Mens en butikk med lager i Norge vil innføre varer i bulk, innfører vi varer løpende. Derfor betaler ikke du toll eller moms på varer du kjøper hos oss. Du handler hos oss akkurat som om du handler i en hvilken som helst annen butikk i Norge. Vi er bare heldige som har vårt kontor og lager i vakre Løkken, i Danmark. 

Så hva er det egentlig som er forbudt å importere for privatpersoner?

Fra 1. oktober 2015 gjelder strenge regler for hvilke legemidler som er tillatt for privatpersoner å importere. Det er kun tillatt å importere reseptfrie legemidler som er godkjent i Norge (med norsk pakningsvedlegg og tekst på pakningen) fra EU/EØS-land. Postforsendelser med legemidler fra utlandet kan bli stoppet og destruert av Tollvesenet. 

Produkter med visse urter

I Norge regnes urter som legemidler, med mindre de er klassifisert som Handelsvare på Urtelisten i Forskrift om legemiddelklassifisering (legemiddellisten, unntakslisten og urtelisten).

Den komplette listen over urter som er lovlige eller ikke lovlige å importere til Norge kan finnes her. Urtene merket «H», «Handelsvare», kan i utgangspunktet importeres og selges i Norge (rundt 800 av en liste på 1300), mens urter merket «LR» eller «L» kan i utgangspunktet ikke selges i Norge. Verdt å merke seg er for eksempel at hverken baldrian eller ginkgo biloba er lovlig i Norge.

Kosttilskudd som inneholder vitaminer i døgndoser som overskrider maksimumsgrensene

Norge har andre minimums og maksimumsgrenser for hva kosttilskudd kan inneholde av vitaminer og mineraler enn andre land i Europa. Den komplette listen over hva som er tillatt kan finnes her. Hvis et produkt har mer av ett vitamin eller mineral enn tillatt i denne listen, regnes produktet som et legemiddel.

Verdt å merke seg er at for eksempel B vitaminet Methylcobalamin, også kjent som MethylB12, ikke er lovlig i Norge, og at maxgrensen på hvor mye vitamin B12 et kosttilskudd kan inneholde er på 9mcg i Norge, mens det i utlandet ikke er uvanlig å finne produkter med opp til 2000mcg.

I tillegg er det grenser for hvor mye Omega 3, Koenzym Q10 og koffein et produkt kan inneholde. Mer informasjon kan finnes her.

Legemidler og produkter som utgir seg for å være legemidler

Privatpersoner kan importere reseptfrie legemidler fra EU/EØS-land hvis legemiddelet er godkjent i Norge, det vil si at det har norsk tekst på pakken og pakningsvedlegg. Her hos Med24.no selger vi ikke legemidler.

Hva skjer hvis jeg kjøper noe ulovlig fra utlandet?

Alt vi selges hos Med24.no er innenfor hva som er lovlig å selge i Norge.

Men hvis du kjøper et legemiddel fra en utenlandsk butikk, for eksempel fra våre søstersider Med24.dk og Med24.se, og dette produkter ikke følger de nye reglene for privatimport for legemidler, risikerer du at Tollvesenet stopper og destruerer din pakke. Du kan lese mere på sidene fra Toll og Legemiddelverket nederst på denne siden.

Jeg har bestilt en pakke fra dere som jeg ikke har mottat

Ordrer fra oss tar mellom 3 og 7 hverdager på å komme frem. Vi tracker alle pakker til Norge gjennom Postnord. Så snart pakken blir registrert i deres system skal du motta en email fra Postnord med tracking nummer. Hvis du ikke har mottatt denne mailen, kan se din pakke i deres system eller har spørsmål til oss, så kontakt oss på email info@med24.no eller telefon 90 22 42 54 (mellom 10 og 14 på hverdager), og vi skal gjøre vårt beste til å finne din pakke, eller sende deg en ny.

Informasjon til denne siden er hentet fra:

Se nettside
Med24.no – c/o helthjem - Sandakerveien 121 – 0484 Oslo – Tlf. 21 95 94 90 – E-mail: info@med24.no - Org nummer: 28520832