Hva er Arganolje?

Skrevet av
Stort bilde av et argan tre, Med24.no

Arganolje kan brukes til både hud- og hårpleie, samt i matlaging. Oljen stammer fra Marokko, hvor flere kvinner lever av å produsere den fantastiske og rike oljen. Her kan du bli klokere på hva arganolje er, og hvorfor du skal bruke den.


Hva er arganolje?

Arganolje, også kalt Marokkos Gull, er basert på små frø fra arganfrukten som vokser på argantrær. Disse argantrærne vokser i den marokkanske ørken - især i den sørvestlige delen av Marokko. Treet vokser også i Mexico, men her har ikke arganplanten noen frukter. Man har forsøkt å plante treet i det sydlige Israel - men uten hell. Argantreet kan bli 2-300 år gammelt og er fredet, det betyr at det hverken må felles eller benyttes av befolkningen.

Marokkos gull

Arganolje blir ikke bare kalt Marokkos gull på grunn av den gyldne fargen. Oljen har nemlig en fantastisk sammensetning av vitaminer, fettsyrer og antioksidanter, bl.a. E vitamin som er bidrar til både hud og hår. Den store etterspørselen på arganolje har hatt stor betydning for levestandarden i Marokko, hvor især kvinner som er med på produksjonen, ser oljen som deres gull. Det er hardt arbeid, men det gir samtidig også kvinnene mulighet for å forsørge deres familie og føle selvstendighet.


Kjøp hårpleie fra Moroccanoil her!


Hva kan arganolje brukes til?

Arganolje er godt for mange forskjellige ting - både til hud- og hårpleie, og også matlaging. Arganoljen blir produsert på forskjellige måter alt etter hva den skal brukes til. Når Arganolje produseres til matlaging, ristes frøene før de presses, og det fjerner den bitre smaken som de kan ha. Ved hud- og hårpleie presses frøene friskt fra argantreet, da risting fjerner noen av oljens egenskaper.

Nedenfor vil vi guide deg igjennom hva arganolje er godt for, samt hvordan du kan bruke den.

Rundt bilde av olje som drypper

Arganolje til hår

Arganolje blir brukt i en god del hårpleieprodukter, da oljen mykgjør og styrker håret. Oljen gir håret et sunt shine uten at det ser fettet ut. Arganoljen har en oppbyggende effekt og balanserer håret, derfor kan vi varmt anbefale hårprodukter med Marokkos gull.

Moroccanoil

Moroccanoil er et merke som har utviklet hårpleieprodukter basert på arganolje. Sortimentet inneholder alt fra shampoo med arganolje til arganolje hårkur og styling-produkter. Hos Med24.no kan du finne et stort utvalg av de fantastiske produktene fra Moroccanoil, så du selv kan bli kjent med arganoljens fordeler.


Arganolje til ansiktet og kroppen

Arganoljen er også veldig god som hudpleieprodukt. Hvis du plages med tørr og trist hud, kan et par dråper arganolje i din bodylotion eller ansiktskrem være magisk. Kremen vil også bruke litt lenger tid på å trenge inn i huden, men den vil til gjengjeld booste huden med fukt.

Oljen er ikke bare velegnet til deg med tørr hud. En annen fordel ved arganolje, er nemlig at oljen minsker talgproduksjonen, som er den oljen kroppen produserer selv. Det vil si at hvis du har tendens til fettet hud, kan bruk av arganolje også være en fordel for deg.

Arganolje er rik på E vitamin som fungerer som en god antioksidant. Det vil si at oljen beskytter huden for både indre og ytre påvirkning. Oljen har også en helende og oppstrammende effekt på huden, og det kan hjelpe deg som opplever fine linjer, strekkmerker eller pigmentflekker.

Arganolje i matlaging

Mange er ikke klar over at arganoljen er like god til matlaging, som den er til ansiktet og kroppen. Oljen har en rund nøttesmak som passer godt i veldig mange retter. Du kan bl.a. bruke arganolje til couscous, salater, oppå forskjellig mat eller bare som dipp til brød.

Hvis du har lyst til å eksperimentere med arganolje på kjøkkenet, kan du kjøpe en økologisk og kaldpresset arganolje fra Unik Food her hos Med24.no. Du finner oljen her!


Pil til toppen

Fri frakt fra 499 kr

Med Helthjem, Posten eller PostNord

14 dagers returrett

14 dagers retur- og angrerett fra du mottar varen

Medlemsbonus

Du får bonus hver gang du handler hos oss

Kundeservice

Kontakt oss på tlf. +47 21 95 94 90 (09-15 hverdager) eller email info@med24.no

Spar enda mer på dine sunne valg!

Meld deg på nyhetsbrevet vårt og få tilgang til eksklusive tilbud, kampanjer og eksperttips.