Accutrend BM-Lactate Teststrimler - 25 stk

Accutrend BM-Lactate Teststrimler - 25 stk | Rask og billig handel hos Med24.no
Se alle produkter fra Accutrend
Varenummer: 36620

Vil du vite hvor effektiv treningen din er? Prøv de nye Accutrend BM-Lactate teststrimlene!

Laktat er det vi i daglig tale kaller melkesyre, som er det nedbrytningsproduktet som skilles ut når musklene arbeider med høy intensitet - dvs. lager en anaerob energiproduksjon. Laktatmåleren fra Accutrend måler andelen laktat i blodet, og kan fortelle deg hvordan musklene arbeider under en gitt intensitet. Dette vil hjelpe deg med å få en forståelse av musklenes utholdenhet.

Accutrend BM-Lactate Teststrimler skal anvendes sammen med Accutrend Plus Kolesterolmåler (og laktatmåler) og Accutrend BM-Lactate kontrollvæske. 

Hva er laktat?

Laktat er betegnelsen på det vi i daglig tale kaller melkesyre. Det beskriver nedbrytningsproduktet som skilles ut i den anaerobe energiproduksjonen av glykose som vi opplever under trening med høy intesitet.

Ved hard trening pumpes mer blod ut til musklene og mindre ut til organene. Dette betyr at leveren, som normalt sett bidrar til å fjerne melkesyren nå vil få problemer med dette, og ved 4 mmmol/l laktat i blodet vil gjennomstrømningen på det punktet at leveren ikke lenger vil holde stand.  

Melkesyren begynner da å hope seg opp i blodårene, og man vil begynne å stivne til og føle seg trøtt.

Hva indikerer laktat i blodet?

Laktat i blodet indikerer om kroppens stoffskifte arbeider aerobt eller anaerobt, og dermed avspeiler det treningens intensiteten og musklenes energibehov. Målingen gir også et objektivt bilde av når kroppens muskler er presset, og det kan veilede deg til hvordan treningen bør tilpasses dine mål.

  • I hvilende tilstand bør laktatinnholdet kunne måles til 1,5 mmol/l
  • Ved lett/moderat belastning bør laktatinnholdet kunne måles til 1,5 mmol/l - 4 mmol/l - Musklene arbeider da aerobt, og dette fremmer en treningsform hvor kroppen skal arbeide over lang tid, f.eks. landeveissykling eller langdistanseløp.
  • Ved større fysisk belastning bør laktatinnholdet kunne måles til 4 mmol/l eller høyere - Musklene arbeider da anaerobt, og dette fremmer en treningsform hvor kroppen skal prestere maksimalt i kortere intervaller, f.eks. styrkeløft eller sprint.

Produktinformasjon:

  • Utviklet til å brukes i forbindelse med måling av laktat i blodet
  • Skal brukes sammen med Accutrend Plus kolesterolmåler
  • Inndeholder 25 teststrimler i hver eske

Anbefalt bruk:

Melkesyre frigjøres hovedsaklig fra muskelcellene til blodomløpet, og kan derfor måles med Accutrend BM-Lactate testrimler!

Ha en dråpe blod på kalibreringsstrimmelen og plasser den i apparatet for avlesing. Trykk på knappen, og etter tre minutter vil du få en en avlesing av kolesterol og laktat, samt kardiovaskulær risiko. Verdiene angis i millimol kolesterol per liter blod.

Det anbefales å bruke et kapillærrør til måling av kolesterolet. Dette er den enkleste og mest effektive måten å overføre blod fra fingeren og ned på kalibreringsstrimmelen. 


Innhold: 25 stk.

Inngår i kategoriene
Kolesteroltest

Andre kunder har også kjøpt

Alternative produkter

Anmeldelser

Fri frakt fra 499 kr

Med Helt Hjem eller Postnord

14 dagers returrett

14 dagers retur- og angrerett fra du mottar varen

Medlemsbonus

Du får bonus hver gang du handler hos oss

Kundeservice

Kontakt oss på tlf. 21 95 94 90 (09-15 hverdager) eller email info@med24.no

Spar enda mere på alle dine sunne innkjøp!

Meld deg til nyhetsbrevet vårt og få tilgang til eksklusive tilbud, kampanjer og eksperttips til en sunnere livsstil.