Bærekraftighet

Bærekraftighet hos Med24.no

Hos Med24 mener vi at det skal være enkelt å handle bærekraftig. I denne kategorien har vi derfor samlet et stort utvalg av produkter spesielt for deg som ønsker grønne(re) alternativer til en lang rekke hverdagsprodukter. Les mer her.

Bærekraftighet

Grønne alternativer og omtanke for miljøet

Da vi vet at bærekraftighet er et begrep som spenner vidt, inneholder kategorien en rekke merker og produkter som utmerker seg på forskjellig vis - om det enten er de er særlig sertifiserte, veganske, gjenbrukbare, basert på naturlige ingredienser, fremstilt av lett biologisk nedbrytbart materiale eller fri for engangsplastikk.

Omtanke for miljøet er en viktig merkesak hos Med24 - dette gjelder også vårt pakkeri og dermed de leveranser du mottar. Derfor bruker vi utelukkende FSC-sertifiserte forsendelsesesker, minimale mengder av pakkefyll og i helt særlige tilfeller - hvis produktet eller transportfirmaet krever det - luftputer samt poser i BIO-plast.

Les mer om bærekraftige forsendelser hos Med24.no her.

Hva er bærekraftighet?

FN definerer, med sine 17 verdensmål for bærekraftig utvikling, bærekraftighet som et holistisk begrep inndelt en sosial, økonomisk og miljømessig variant. Hvor økonomisk og sosial bærekraftighet fokuserer på fornuftige, langsiktede, økonomiske løsninger, grønne tall på bunnlinjen, inklusjon og sosial rettferdighet, handler den miljømessige bærekraftighet i høyere grad om å passe på jorden, så den ikke tar skade av den måten vi lever på - dette blant annet ved å bruke grønne alternativer i hverdagen, vedvarende energi, nedsette CO2-forbruket, bevare livet i naturen og i havet samt unngå forurensing fra kjemikalier og svært nedbrytelig plastikk.

Hva kan du gjøre selv?

En god porsjon sunn fornuft er din beste venn hvis du ønsker å handle online med grønn samvittighet. Nedenfor har vi samlet noen av våre beste råd til å hjelpe deg godt på vei:

1. Prioritér kvalitet over kvantitet.
Gå for eksempel etter holdbare og slitsterke materialer som glass, silikon og rustfritt stål eller bambus, som er biologisk nedbrytbart og kan dyrkes helt uten behov for vekstfremmer eller kunstvanning.

2. Bytt engangsproduktene ut med gjenbrukbare alternativer.
Prøv for eksempel de populære, gjenbrukbare sugerør i rustfritt stål, komposterbare og plastikkfri produkter fra Maistic, den multifunksjonelle Stasher Bag, de smarte og 100% kjemifri såpebær, naturlig hudpleie fra Ecooking, den miljøvennlige OrganiCup, plastikkfri tyggegummi fra True Gum, gjenbrukbare bleier, stoffposene fra Bag-Again samt den 100% økologiske pleiestick fra KRAES.

3. Se etter sertifiseringene.
Hos Med24.no forhandler vi blant annet et stort utvalg av økologiske, svanemerkede, FairTrade samt veganske produkter fordelt på flere produktkategorier.

4. Samle din bestilling i én større ordre frem for å bestille enkeltprodukter over flere ganger.
- Dermed reduseres både emballasjeforbruk og transport.

Fri frakt fra 499 kr

Med Helt Hjem eller Bring

14 dagers returrett

14 dagers retur- og angrerett fra du mottar varen

Medlemsbonus

Du får bonus hver gang du handler hos oss

Kundeservice

Kontakt oss på tlf. 21 95 94 90 (09-15 hverdager) eller email info@med24.no

Spar enda mere på alle dine sunne innkjøp!

Meld deg til nyhetsbrevet vårt og få tilgang til eksklusive tilbud, kampanjer og eksperttips til en sunnere livsstil.