10 gode og enkle skritt til vekttap

Som kostveileder har jeg riktig mange kunder som ønsker dette quick fix av et vekttap - det skal aller helst ryke 5 kg før startskuddet har gått. Det er ikke alltid så enkelt å ta av de kiloene, og riktig mange dropper det igjen, kort tid etter at de har begynt. Hvordan unngår man dette?

For å skrive det kort, så er det som oftest en endring av de daglige vaner som skal til. Ordet livsstilsendring er for mange et utskjelt ord, men hvis du ønsker å oppnå suksess med vekttapet, skal du inn og se på dine daglige vaner, og som oftest gjøre et par endringer.
Her finner du 10 gode og ganske simple råd hvis du ønsker å oppnå suksess med ditt vekttap.

1. Drikk en masse vann i løpet av dagen, minimum 2 L.

Husk å lytte til kroppen, kanskje er det slett ikke sult magen knurrer etter, kanskje er den bare tørst? Bruk en drikkeflaske til å holde øye med at du får nok å drikke i løpet av dagen.

2. Spis gjerne 5-6 mindre måltider fremfor få store måltider

Dette er med til å stabilisere ditt blodsukker og ditt insulinnivå. Et stabilt blodsukker gjør det lettere for deg å holde fokus og spise sunt. Det at du hele tiden tilfører kroppen ny energi, gjør at kroppen hele tiden arbeider under de beste betingelser, og spesielt forbrenningen arbeider på høytrykk.

3. Noter ned hva du spiser og drikker gjennom dagen

Fakta er at det skal inntas færre kalorier enn man forbrenner, og skriver du det ned, er det lettere å bevare overblikket. Du kan selvfølgelig bare skrive det ned på papir, eller bruk f.eks. en av de smarte apps som allerede er på markedet.

4. Kjøp aldri inn på tom mage

Sørg for at du ikke er sulten når du begir deg ned på butikken, så er det nemlig enklere å unngå impulskjøp.

5. Beveg deg

Sørg for å få pulsen opp 3 ganger om uken i minimum 30 min. Det kan være en rask gå- eller løpetur, ved svømming, trening i et fitness scenter eller en lengre sykkeltur osv. Det å mosjonere og få pulsen opp har flere fordeler, f.eks. styrker du hjerte og kretsløp. Mosjon kan også hjelpe mot den skadelige effekten av stress, og det minsker din risiko for å bli rammet av diverse sykdommer.

6. Spis masse fibre

Kostfibre setter i gang fordøyelsen, og så har det en positiv innvirkning på kolesteroltallet. Dessuten kan en fiberrik kost være med til å forebygge hjerte-kar-sykdommer.

7. Få nok søvn og unngå stress

Stress og søvnunderskudd kan få kroppen til å gå i forsvarsposisjon og dermed nærmest ”lagre” energien frem for å utnytte den, hvilket vil si at du ikke går ned i vekt. Se vårt utvalg av kosttilskudd innenfor kategorien søvnproblemer & uro.

8. Spis kun 1 porsjon mat til måltidene og spis etter T-tallerkenen.

Del opp tallerkenen i en stort T, og sørg for å dekke 50% av tallerkenen med grønt, 25 % med f.eks. pasta og de siste 25 % med magert kjøtt, kylling eller fisk.

9. Tenk over hva du spiser av kake, godteri, brus, rosiner, ost, fløte, smør, fettkanter, skinn på f.eks. kylling, ris, pasta, hvitt brød mm

Disse matvarene er alle kaloririke produkter, og da det er kaloriene vi skal spare på daglig for å tape oss, ja så er disse matvarer et godt sted å starte med å skjære ned.

10. Spis gjerne fet fisk

Det er flere grunner til at du skal spise fet fisk som f.eks. makrell, sild, laks, hellefisk mm. Fet fisk inneholder næringsstoffer som er vanskelig å få fra andre matvarer, dette er specielt D-vitamin og omegafettsyrer.


Det kanskje aller viktigste råd jeg kan gi, er at du skal bruke din sunne fornuft. Husk! intet behøver å være forbudt, heller ikke når du ønsker å slanke deg. Har du vanskelig for å unnvære sausen til potetene, kaken til kaffen eller fredagsgodteriet – jamen så kan det løses ved å skru opp for mengden av mosjon. Det skal bare være en fin balanse i inntaket og forbrenningen av kalorier. Hele essensen i det å oppnå et vekttap, ligger i at du forbrenner flere kalorier enn du inntar i løpet av dagen/uken.

De beste hilsner,
Rikke Cramer, kostveileder med spesiale i vekttap

Fri frakt fra 499 kr

Med Helt Hjem eller Bring

14 dagers returrett

14 dagers retur- og angrerett fra du mottar varen

Medlemsbonus

Du får bonus hver gang du handler hos oss

Kundeservice

Kontakt oss på tlf. 21 95 94 90 (09-15 hverdager) eller email info@med24.no

Spar enda mer på dine sunne valg!

Meld deg på nyhetsbrevet vårt og få tilgang til eksklusive tilbud, kampanjer og eksperttips.