10 Bærekraftige og enkle hverdags-bytt

Skrevet av
Grønne bøgeblade fra sundt træ er resultatet af bæredygtig livsstil


Ønsker du å bli mer bærekraftig i hverdagen, men er i tvil om hvor du skal begynne? Det behøver hverken bli dyrere eller mer besværlig for deg. Her har vi samlet en rekke av simple og raske bytter som du lett kan bruke i hverdagen uten å merke en forskjell. Vi vet nemlig godt at det kan være vanskelig å endre på faste vaner, og derfor har vi gjort det lett og overskuelig for deg med disse 10 forslagene!

1. Gjenbrukbare sugerør

Klassiske sugerør av plast er en stor synder når det kommer til engangsservice og plastavfall, og et godt sted å starte med dine bærekraftige vaner er derfor å investere i metallsugerør av rustfritt stål som kan brukes igjen og igjen. Både Suztain og Yummii Yummii har elegante og sterke sugerør i stål, som lett kan rengjøres med den medfølgende børsten. De gjenbrukbare sugerør kan holde i lang tid fordi de er så slitesterke, og så kan de brukes til både varme og kalde drikker.


2. Maistic bioplast fryseposer

Et annet tiltak som kan minske plastavfallet, er fryseposer fra Maistic som er komposterbare engangsposer skapt av planterester som skrell og lignende. I visse situasjoner i hverdagen kan en frysepose ganske enkelt være den eneste løsning til oppbevaring, og her kan en frysepose fra Maistic spare miljøet i stedet en plastpose, som ellers ville ha vært miljøbelastende å både produsere og avskaffe.

Da vårt behov for fryseposer til matoppbevaring og diverse andre forhold kan variere mye, finnes posene fra Maistic i flere forskjellige størrelser. De forskellige størrelser er:

  • 1 liter
  • 2 liter
  • 4 liter
  • 8 liter

3. Bambustannbørster

Bærekraftig tannbørste av bambus kan gjenbrukes

På badet er det flere forskjellige måter hvor du kan spare avfall og plastikk, og et godt sted å starte er din tannbørste. For å sikre det beste resultat av din tannbørsting bør du skifte din tannbørste minst hver tredje måned, og i det lange løp resulterer det i riktig mye plastavfall, med mindre du skifter til en tannbørste av bambus.

Bambustannbørster fra Humble Brush eller HydroPhil kan fås både til barn og voksne, og da de leveres i miljøvennlig emballasje kan de bidra til en livsstil med mindre plastavfall. Bambus er nemlig 100% biologisk nedbrytbart, og under produksjonen bruker bambusplanten dessuten CO2 fra atmosfæren til å vokse.


4. Menstruasjonskopp

En riktig stor del av jordens befolkning er kvinner som i mange år av deres liv har menstruasjon jevnlig. Faktisk har en kvinner i gjennomsnitt 500 menstruasjoner, og bruken av engangshygieneartikler som bind og tamponger blir til en kjempe mengde avfall foruten en stor utgift. Ved å velge en menstruasjonskopp fra f.eks. Organicup eller Lunette kan du helt unngå den månedlige utgiften, da en menstruasjonskopp kan holde i mange år. Menstruasjonskoppene er slitesterke og bærekraftige, og de er fremstilt av medisinsk silikon i høyeste kvalitet, hvilket sikrer deg at de er 100% fri for BPA, latex og skadelige kjemikalier. Det kan kreve litt tilvenning å bli komfortabel med en menstruasjonskopp, men på lang sikt vil det både spare deg for penger og en stor mengde avfall.

Se alle menstruasjonskoppene her!5. Gjenbrukbare Q-Tips fra LastSwab

Som noe helt nytt kan du hos Med24.no få de særlige LastSwab Q-Tips, hvor en enkelt bomullspinne erstatter helt opp til 1000 engangsbomullspinne! Bomullspinnene har faktisk ikke så mye med bomullspinner å gjøre, for de er fremstilt av nylon, fiberglass og termoplastisk elastomer, som er slitesterkt, kroppssikkert og lett å rengjøre. På verdensplan blir det hver eneste dag produsert 1,5 milliarder engangsbomullspinner, og i kampen mot de vanskelig nedbrytbare engangsprodukter er gjenbrukbare alternativer som LastSwab fantastiske valg, som holder til meget lang tids bruk.


6. Mandelolje som universalpleie

Med en universalolje som mandelolje, får du basisingrediensen til mange forskjellige formål. Med den fete mandeloljen fra Natur-Drogeriet, unngår du en rekke problematiske kjemikalier som er mistenkt for å være miljøbelastende, hormonforstyrrende og allergifremkallende.

Mandelolje er en utrolig allsidig olje som både kan brukes i matlaging, til pleie av hår og hud, som babyolje eller som makeupfjerner. Prøv derfor å lage dine egne pleieprodukter med mandelolje i kombinasjon med f.eks. eteriske oljer, honning eller sukker.


7. Matbokser og drikkeflasker i stål

Matpakke i rustfritt stål sparer plastikk og hjelper miljøet fra Yummii Yummii

Med to-go-utstyr som drikkeflasker og matbokser i rustfritt stål er du sikret et miljøvennlig, super slitesterkt og stilrent produkt, så du med god samvittighet og omtanke for miljøet kan hive matpakken frem fra vesken uten behov for engangsemballasje eller plastikk. De elegante Bento Bokser fra Yummii Yummii er fremstilt i rustfritt stål, som både har en lang levetid, er 100% nedbrytbare og er fri for unødvendig kjemi, ftalater og BPA-toksiner.

Du kan bruke boksene til å ha mat med på farten, og så er de perfekte til oppbevaring av matvarer og rester i kjøleskapet, hvor det rustfri stål effektivt bidrar til å holde maten frisk og kald lenge.


8. Shampoo bar

En shampoo bar er et alternativ til alminnelig flytende shampoo, som effektivt vasker håret rent samt gir fukt og pleie. Den største forskjellen er dog at du sparer en hel masse plastikkemballasje ved å velge en fast shampoo fremfor en flytende shampoo i en engangsflaske av plastikk.

Balade en Provence og Friendly har begge bærekraftige såpebarer i deres sortiment, som omfatter shampoo såvel som kroppssåpe, barbersåpe og ansiktssåpe. Shampoobarene leveres i miljøvennlige pappemballasjer, og du kan oppbevare og transportere din shampoobar i en fin boks uten å være bekymret for å få såpe på dine andre ting i vesken. Det kan ta litt tid å venne seg til å bruke en shampoo bar, hvis du alltid har vært vant til å bruke flytende shampoo, men shampoobaren er virkelig enkel og drøy i bruk når først du har fått det som en vane.


9. Kaffefilter av rustfritt stål

Kaffefilter av rustfritt stål sparer engangsfiltre og hjelper miljøet

Flere og flere alternativer til de klassiske engangsprodukter kommer nå frem på markedet, og til kaffeelskere er det nå også et alternativ til engangsfiltrene av papir. Med et sterkt og funksjonelt kaffefilter av rustfritt stål kan du helt slippe for engangsfiltrene i hverdagen, og da det kan holde til helt opp til 3000 brygninger, er det super drøyt i bruk. I tillegg er kaffefilteret lett å bruke og rengjøre, og du kan få det i to forskjellige størrelser, som enten passer til en standard kaffemaskin, eller som passer til de litt større kaffemaskiner. Hvis du har en velfungerende hjemmekompost kan du lett tømme kaffegrumsen her, eller du kan gjenbruke det til et annet morsomt formål som f.eks. en hjemmelaget bodyscrub.


10. Komposterbare plastre

Innenfor personlig pleie og medisinsk utstyr faller fokus på bærekraftighet ofte i bakgrunnen til fordel for forhold som effektivitet og pris, men med plaster fra PATCH behøver du hverken å gå på kompromiss med virkningen eller hensynet til miljøet. De miljøvennlige plastrene er nemlig fremstilt i 100% økologiske bambusfibre, og så er de forskjellige varianter særlig tilpasset til enten sensitiv hud, skrubbsår- og brennmerker, insektbitt og smårifter eller til barn, så pleien og helingen blir så målrettet og optimal som mulig.

Under produksjonen dyrkes de økologiske bambusfibre uten bruk av pesticider eller kunstvanning, så det ferdige produkt har et minimalt CO2-avtrykk. Plastrene er selvfølgelig helt fri for plastikk, latex og toksiner, og de kan nedbrytes direkte i jorden på få uker.


Det kan virke som et uoverskuelig prosjekt å få mer bærekraftige vaner i en allerede travel hverdag, og derfor kan du selvfølgelig starte forsiktig med å prøve et enkelt eller to av de mer bærekraftige bytter, som langsomt kan utvikle seg til en mer miljøvennlig livsstil – vi tror på deg!
Du kan få tips til en mer miljøvennlig tøyvask og rengjøring her!

Fri frakt fra 499 kr

Med Helt Hjem eller Bring

14 dagers returrett

14 dagers retur- og angrerett fra du mottar varen

Medlemsbonus

Du får bonus hver gang du handler hos oss

Kundeservice

Kontakt oss på tlf. 21 95 94 90 (09-15 hverdager) eller email info@med24.no

Spar enda mer på dine sunne valg!

Meld deg på nyhetsbrevet vårt og få tilgang til eksklusive tilbud, kampanjer og eksperttips.